07-11-2011

Withney, 6 Top 3-plaatsen op 9 internationale deelnames, ook topklasse in Luik.

Euforie, die is ver zoek. Iedereen, ook wij, zijn getroffen door het plotse overlijden van Hickstead. Gisteren nog een levende legende, vandaag en voor onze generatie blijft hij een legende.
We moeten bescheiden blijven, we hebben geen Hickstead op stal, en waarschijnlijk zullen we die hier niet op stal krijgen. Dat heet "once in a lifetime".
Dat wil niet zeggen dat we onze paarden niet graag zien, integendeel!
Ze hebben het voorbije weekend weer het beste van zichzelf gegeven. Beginnen we dan even met Wrangler. Telkens die snelle chrono, zelfs op zondag wel 2 seconden sneller dan de winnaar. Maar deze keer telkens af te rekenen met pech, op 1 hindernis. We kunnen er toch op bouwen, hij speelt altijd het spel mee.
Dan onze 7-jarige Lady Macbeth (Limbus x Carthago). Ze is zo voorzichtig, en vermogen heeft ze ook ruim voldoende om nog van zich te laten horen. Ze was 3e op zaterdag in de proef van de jonge paarden. Op zondag was haar chrono in de barrage ook bijzonder goed, maar die ene fout.
Als alles volgens plan verloopt, mag Jonas Vervoort weldra rekenen op deze Lady Macbeth om zijn carrière bij de juniors extra glans en kans te geven. Toch een nobel gebaar van Patrik, vind ik zelf.. Uletta zal dan voor Jeroen zijn, Lady Macbeth voor Jonas.
Patrik zelf kan nog rekenen op o.a. Withney en Euphony Cadjanine Z. En dan zijn we ook toegekomen bij onze 2 speciale dames.
Withney is toch een buitengewone reeks aan het neerzetten, na haar comeback in september.
Op de internationale concoursen van San Giovanni, Chevenez en Luik, sprong ze 9 rubrieken. Daarbij belandde ze maar liefst 6x in de top 3! Zo ook op de viersterren-concours in Luik, met een derde plaats op vrijdag, en een 3e plaats op zondag. Mooi, mooi!
En dat Cadjanine speciaal was, dat weten we al een tijdje. Er blijft veel denkwerk bij komen om ze door het parcours te loodsen. Vermogen heeft ze zat, kwaliteit is buitengewoon. Op zaterdagavond verliep alles prima. Ze moest als eerste binnen in de barrage en daar ging het vlot én foutloos. Van de 14 andere barrage-kandidaten wisten er 3 deze tijd te verbeteren met een foutloze rit, en daardoor besloot ze op de 4e plaats.
Op zondag in de Grote Prijs verliep het iets minder. Er was een lichte achterbeenfout op hindernis 4. Die balk viel zelfs met vertraging. Op hindernis 8 kwam er een heel zware fout, even miskeken op de hoogte. Cadjanine zelf was eigenlijk helemaal uit haar lood geslagen, en de controle was helemaal weg naar hindernis 9. Daar kon de fout niet meer vermeden worden. Het positieve punt voor ons was dat daarna Patrik wel terug de rust kon vinden, en zijn parcours verder netjes tot aan de finish kon afwerken.
We blijven het positieve onthouden, en hopen gewoon dat er de volgende keer die eerste fout gewoon niet komt..

Mee strijden voor de Grote Prijs van Luik, dat was niet voor ons weggelegd, maar wel voor enkele landgenoten.
Op voorhand kon Patrice Delaveau met Orient Express al getipt worden als favoriet. Hij maakte deze favorietenrol helemaal waar, en is een bijzondere reeks aan het neerzetten. Nochtans maakte Gregory Wathelet met Copin vd Broy het hem nog knap lastig. Die ene fout op de laatste hindernis mét de snelste chrono, goed voor de 4e plaats.

Bron foto: www.studforlife.com