13-11-2011

Annelies Vorsselmans, winnares GP CSI** Oldenburg.

In Montpellier kennen we de winnaars van de Grote Prijs. De Zwitserse amazone Claudia Gisler was met Touchable een fractie sneller dan Kevin Staut. Patrik heeft niet kunnen stunten met Cadjanine Z in deze Grote Prijs, want die ene fout.. Ze sprong nochtans goed, maar hij had maar al te graag de barrage gehaald. Niets aan te doen.. Ze springt goed, en dan moeten we geduldig zijn tot de resultaten zullen komen.
Wie wel gestunt heeft vandaag, dat is onze landgenote Annelies Vorsselmans. Ze was al een tijdje in heel goede doen, en vandaag won ze de Grote Prijs van Oldenburg. Het is Annelies van harte gegund! Ze heeft ook geduld moeten uitoefenen, want het is haar eerste GP-overwinning uit haar carrière. Goed,zo.

Niemand van onze andere landgenoten behaalden de barrage in de GP van Montpellier, zowel Niels Bruynseels, José Thiry als François Mathy jr kregen jammer genoeg ook 1 fout. Patrik besloot met deze 4 strafpunten op een 17e plaats. Op de 12e plaats vinden we Uata terug met Olivier Perreau. Deze Heartbreaker-nakomeling heeft als jong paard enkele maanden op onze stal verbleven, en dan is het fijn om ze achteraf succesvol op hoog niveau terug te kunnen zien.

Cadjanine krijgt nu enkele weken rust. Volgende week staat er een volgende driesterrenconcours op de kalender, die van Wieze. Een concours in eigen land, waar Patrik zal rekenen op Withney en Va-Vite. Onze neef Jeroen De Winter maakte vandaag zijn debuut in de klasse Zwaar LRV. Met Daskia won hij deze voormiddag de reeks zwaar, dus dat ziet er prima uit. Met Coco Chanel STX (Clearway) zal hij ook in de klasse Zwaar starten dit seizoen. Als voorbereiding reed hij vandaag nog in de reeks midden, en dat zag er met een overwinning ook veelbelovend uit. Jeroen werd onlangs provinciaal en nationaal kampioen in de klasse licht met Ziggy Ziggy. Hij heeft ondertussen afscheid genomen van deze Ziggy Ziggy, want ze is verkocht.. Zo'n afscheid is niet altijd even gemakkelijk, maar als ze weten dat ze goed staan, en kunnen rekenen op vervangers, kan dat de pijn wel verzachten. De eerste officiële LRV-indoor voor het gewest Mechelen is op 27 november voor de paarden.
Onze ponyruiters hebben volgende week op 20 november al hun 2e officiële gewestelijke indoor, in de rijhal van Willy De Beck in Leest.
http://eventcontent.hippoonline.de/645/645zeitplanDEU.htm?