02-12-2011

Olivier en Nicola Philippaerts op dreef in Parijs ! Beiden aan de winst op vrijdag.

Het is eigenlijk als paardensport-liefhebber iets om fier over te zijn. Nicola Philippaerts die bij de 3 genomineerden is voor meest beloftevolle jongere bij het sportgala. Dat hij die nominatie meer dan waard is, bewijst hij nogmaals in Parijs. Daar winnen ze ieder al minstens 1 rubriek, Olivier en Nicola Philippaerts. Bijna werden ze zelfs 1 (Olivier en Sjoeke) en 2 in de 1.45m proef met barrage, maar dan toch die zeldzame fout van Carlos mét de snelste chrono. Het is wellicht nu "slechts" in de 2-sterren, en niet in de prestigieuze 5-sterren, maar die deelname in de echte Gucci Masters ligt weldra ook binnen handbereik. Of Nicola effectief op het Sportgala de trofee overhandigd krijgt van meest beloftevolle jongere, kunnen we allemaal volgen op 18 december, op TV. De resultaten van Parijs, die kan je alvast volgen via de link.
Ook voor onze stal is er alvast een mooie prestatie te melden. Pius Schwizer is samen met Dundee vd Dwerse Hagen (Caesar vd Helle x Brownboy) een combinatie geworden die succesvol is tot op het hoogste niveau. Vandaag waren ze dubbel foutloos in de 1.55m proef, goed voor de 9e plaats. Winst was daar voor Ben Maher en Tripple X. Philippe Lejeune en Jos Lansink vielen ook nog in de prijzen, met een 4e en 6e plaats.

Van de moeder van Dundee vd Dwerse Hagen, m.n. Passe Partout, hebben we nog 2 nakomelingen. De 4-jarige merrie Vicky DH Z is een mooie dochter van Va-Vite. Ze is niet enkel mooi, ze springt ook goed. Als alles volgens plan verloopt, zal ze zich tonen op de Feestveiling 2012. Als we naam en faam aan onze Feestveiling willen geven, moeten we paarden verkopen die in principe niet te koop zijn. Dan houden we de jongere Itou DH Z nog even voor ons zelf. Vicky DH Z zal niet de enige verrassing zijn op de feestveiling, ook een halfbroer van Va-Vite zelf toont zich. Het veulen van Can Remember uit Rapsody DH kreeg de naam Lancelot Dwerse Hagen, en krijgt misschien volgend jaar dan ook een nieuwe thuis.
De hele collectie kennen we rond 15 december, en zullen we dan zo snel mogelijk via deze website kenbaar maken.

Paarden verkopen blijft noodzakelijk voor ons, als sportstal. We zijn dan ook heel tevreden dat we op wedstrijd kunnen gaan, en ook daar resultaten kunnen boeken. Dit weekend zorgt onze Withney in Neeroeteren (CSI**) ook meteen voor haar nulronde in de 1.40m proef, en is daardoor verzekerd van kwalificatie voor de Grote Prijs op zondag.
Voor Jonas Vervoort en Lady Macbeth DH was er telkens 1 fout, maar dat is geen probleem, voor een combinatie in wording. Even de tijd nemen om aan elkaar te wennen, en dan komen de resultaten wel vanzelf.
http://results.scgvisual.com/2011/gucci/