30-12-2011

Jeroen De Winter & Mozart, 2e in finale Gouden Laars Scholieren, winst voor Dakar in 1.25m !

Onze jeugd heeft in Mechelen zijn beste beentje voorgezet.
Voor de 7-jarige Lady Macbeth DH (Limbus x Carthago) was haar eerste kennismaking met de indrukwekkende Nekkerhal goed verlopen. Jonas Vervoort loodste haar op donderdag naar een mooie 3e plaats in de internationale rubriek voor ruiters, jonger dan 25 jaar. Het was toch al een pittige 1.40m proef. Op vrijdag waagde Jonas zijn kans in de Grote Prijs CSI-U25 met dezelfde Lady Macbeth. Een verdienstelijke poging, maar 2 fouten. Het was een moeilijke proef, die na een snelle barrage gewonnen werd door Jeroen Appelen (Enjoy).

De Darco-Cup kende een mindere start voor ons team van Cento Lano, met een stop van Cashmira, en meteen al 6 strafpunten. Jonas Vervoort en Centolien DH Z hebben de eer kunnen redden door een mooie foutloze omloop in de 1.30m proef. In de Nekkerhal hebben nog enkele kinderen van Cento Lano van zich laten horen.
Heel wat kabaal werd er gemaakt op de B-piste, na de super snelle barragerit van Alexander Matthyssen en Dakar in de finale 1.25m op vrijdag. Er was ook niemand meer die deze tijd kon verbeteren, en de buit was binnen voor de zoon van Cento Lano uit een Codex-merrie, gefokt door Roger en Erik De Winter, ontdekt door Hans Smeyers.

Dé bekendste zoon van Cento Lano is ongetwijfeld Dylano. In de wereldbekerproef deden Belgisch Kampioen Maurice Van Roosbroeck en Dylano het voortreffelijk. Een pechfout op de middelste hindernis van de driesprong, en daardoor geen barrage..

Na de Wereldbeker kwamen de scholieren aan de beurt, de jeugdruiters tussen de 12 en 14 jaar. Onze neef Jeroen De Winter was met Mozart geselecteerd voor deze finale. Hij plaatste zich voor de barrage van de 1.20m proef. Als voorlaatste mocht Jeroen binnen, en op dat moment was er nog niemand foutloos. Jeroen speelde een tactisch spel, hield wel zijn tijd in de gaten, maar wou vooral die nul houden. Op de voorlaatste hindernis kreeg hij toch een fout. Met een snelle rit, nam hij met 4 punten de voorlopige leiding. Als laatste kwam Kimberley Lacus aan de beurt. Ze deed het minder snel als Jeroen, maar hield wel een blanco score. De finaleproef en het totaal klassement kwam op haar naam terecht. Jeroen werd zowel voor de proef, als voor het totaal klassement over het hele jaar, mooi 2e. Hij heeft zijn jaar dus ook knap afgesloten.

Nog even is hij scholier. Binnen 2 dagen is Jeroen eveneens junior. Jeroen werd opgenomen in het B-kader van het VLP talentenplan. Hierdoor krijgt hij kans om een reeks lessen bij een gekende ruiter te gaan volgen, een kans die hij graag zal benutten.

Jumping Mechelen is een mooie afsluiter geweest van het jaar 2011. Het nieuwe jaar staat nu voor de deur. We wensen iedereen een fantastisch 2012 !