05-01-2012

Tweeling Dora en Doortje van 't Patershol voor 't goede doel !

De eerste week van januari, dan mag je de mensen nog gelukkig nieuwjaar wensen, de beste wensen met vooral een goede gezondheid. Dat was vorig jaar niet anders, met de voorbereidingen van de Feestveiling er bij.
Er zijn altijd extra helpende handen, en die zijn meer dan welkom. Eén van deze medewerkers, kreeg enkele weken na de veiling in 2011 slecht nieuws; borstkanker.
Ze heeft er voor gevochten, en het ziet er naar uit dat ze beloond wordt voor deze strijdlust en haar gevecht tegen kanker zal winnen! Gelukkig maar!
Zo zijn er waarschijnlijk veel verhalen te vinden in ieder zijn familiekring en vriendenkring, maar het mag niemand koud laten.
We hebben van Marc Lauwereys 2 schapen gekregen, die we mogen veilen voor het goede doel.
De tweeling schapen noemen Dora en Doortje van 't Patershol, en ze zijn geboren op 23/2/2011. Ze zijn helemaal in orde, en zien er prachtig uit. Het zijn stamboekschapen van het type Hampshire Down.

Zaterdag zullen ze nog mooier zijn, want dan worden ze gehuld in een truitje van SK Lierse (Dora) en KV Mechelen (Doortje). Hopelijk zal die Extra extra large wel op schapen-maat zijn.. In de winkel wisten ze niet direct welke maat moest voorzien worden voor een schaap, het was een niet alledaagse vraag.

We gaan nog een stapje verder. Diegene die het schaap koopt, en dit zou wensen, krijgt een truitje op zijn/haar maat, en wordt achteraf gesigneerd door de spelers van ofwel SK Lierse, ofwel KV Mechelen.
De opbrengst van de verkoop van de schapen gaat integraal naar het goede doel.

Schaap Dora wordt pas eigendom van de nieuwe eigenaar, na betaling van de verkoopsom op rekening van VZW Naboram, een vereniging die helpt bij het opvangen van patiënten die vechten tegen kanker (meer info op www.naboram.be). Tweelingzus Doortje mag vertrekken naar zijn/haar baasje als de verkoopsom betaald is op rekening van Kom op tegen kanker. (meer info: www.tegenkanker.be)
We gaan de schapen veilen als tussendoortje, we hopen rond half 10.
Als opwarmer van de veiling hebben we ook iets unieks, aangeboden door schoonvader Laurent Spits.
Iedereen kent ze, en bijna niemand heeft ze; de kleine hindernisjes waar de kinderen zelf over kunnen springen. We maken er al jaren dankbaar gebruik van tijdens de familierelais. Het nieuwe hindernisje is een miniatuur Amika-hindernis, en zal zeker in de smaak vallen.
Ook deze hindernis wordt geveild ten voordele van Kom op tegen Kanker.

En zo willen we tonen dat we ons hart op de juiste plaats hebben. Ook met de veiling van onze paarden hebben we een doel voor ogen. Naast onze rijhal zijn de werken al gestart voor een overdekte longeerpiste. Wegens een gebrek aan rijhallen in de regio, worden er regelmatig LRV wedstrijden ingericht in onze rijhal. De ruiters zullen maar wat dankbaar zijn om in de toekomst ook droog in te rijden. Op 14 en 15 januari springen de pony's en paarden een regionale wedstrijd bij ons. Ze zullen eveneens de kopers van onze veilingpaarden dankbaar zijn, zonder wie we dergelijke projecten niet kunnen realiseren.

Wees welkom, wees op tijd. Wegens het slechte weer zal het moeilijk zijn om alle auto's te laten parkeren aan de stallen in de Hageweg. We mogen de parking van Supermarkt Delhaize benutten, op de hoek van de Leliestraat met de Berlaarbaan. Als iedereen eerst even aan de stal de passagiers af zet, en daarna richting Supermarkt Delhaize kan gaan parkeren, zullen er shuttles rijden om alle chauffeurs naar de stal te brengen. Met dank voor de medewerking! Graag tot zaterdag, welkom vanaf 18u.
http://www.youtube.com/user/Lucchina75#p/a/u/2/mZ2IU7ReXaY