10-01-2012

1400 euro voor Kom op Tegen Kanker, 700 euro voor Naboram VZW.

Met de eerste drukte na de Feestveiling hadden we het bijna nagelaten om de belangrijkste info mee te geven.
Wat heeft onze veiling voor het goede doel opgebracht?
We begonnen met het fantastisch mooie miniatuur Amika-hindernisje. Niemand minder dan Guy De Plecker, man achter De Plecker - Lauwers (groothandel groenten/fruit) koopt dit hindernisje voor 500 euro, en steunt hierdoor rechtstreeks Kom op Tegen Kanker.

Onze tweelingschapen Doortje en Dora, gehuld in de voetbaltruitjes van KV Mechelen en Lierse werden voorgesteld door 2 herders. Dora werd voorgesteld als Wesley Sonck, in het truitje van Lierse. Voor het mooie bedrag van 700 euro werd Dora verkocht aan Vera Moernaut.
Vera betaalt deze 700 euro rechtstreeks aan VZW Naboram, een VZW die kankerpatiënten met raad en daad begeleidt.

Daarna was het de beurt aan Doortje, gehuld in het shirt van KV Mechelen. Het publiek was duidelijk enthousiaster, zelf onze zoon Marnick Spits wou plots een bod uitbrengen. Op 400 euro was er nog even overleg. "Mama, dan doen we samen de helft?". Even een goedkeurende blik, en zijn hand in de lucht. Het ging snel de hoogte in, en op 700 euro was het hoogste bod weeral voor Vera Moernaut. Het schaap van Lierse en het schaap van KV Mechelen zouden evenveel waard zijn. Zonder overleg en goedkeurende blik, toch dat handje van Marnick Spits in de lucht. De 800 euro stond op het bord, en de zekere blik in zijn ogen van, "mama, dat kon ik niet laten gebeuren, en we doen toch de helft", zal ik nog even onthouden. Direct daarna kwam er opnieuw een bod, opnieuw van Vera Moernaut, die de tweelingzusjes toch wou verenigd zien, en ook gerust 900 euro wou schenken aan het goede doel. Luc en Vera Verschueren - Moernaut zijn goed gekend in de LRV kringen van de gewesten Mechelen en Lier.
Jaren hebben ze tal van organisaties gesponsord. We hebben het voorrecht om Luc en Vera tot onze vrienden te noemen. Toen ze 3 jaar geleden naar Frankrijk vertrokken, hebben we ze een twintigtal paarden meegegeven, om het contact en de vriendschap te onderhouden. Enkele van deze paarden zijn vorige week op de veiling getoond. Ondertussen zijn er weer andere paarden aan het opgroeien op het Domaine Delasserre, en een nieuwe lichting merrie-veulens staat ook te popelen om ginds op te groeien. De tijd staat niet stil, en de jaren gaan voorbij. Deze week, op vrijdag de 13e, wordt Vera 50 jaar, en sinds de veiling van vorige week, mag het deze week voor Vera de feestweek zijn, alvoor ze terug naar Frankrijk trekt.

We willen iedereen van harte bedanken voor het vertrouwen in onze stal. Al onze kopers zijn voor ons van even groot belang. Maar deze keer krijgt Vera net dat streepje voor, van harte een gelukkige 50e verjaardag!!