02-02-2012

Over de start van de hengstencompetitie, uitgesteld naar latere datum..

Op vrijdag 3 februari was de eerste manche voorzien van de hengstencompetitie. In totaal zouden er 71 hengsten ingeschreven zijn, waarbij onze stal een bescheiden inbreng heeft.. Wegens slechte weersomstandigheden is die wedstrijd verplaatst naar latere datum, normaal gezien naar 17 februari. Meer info zal later te vinden zijn via de website van de hengstencompetitie.

Zelf hebben we 1 hengst ingeschreven, m.n. Cupido DH (Numero Uno x Padinus) bij de 5-jarige dekhengsten. Onze neef Jeroen De Winter komt ook aan de start met de 4-jarige Ixion van 't Netehof, hengst in eigendom van Roger en Erik De Winter.

Als het van ons afhangt, zouden we volgend jaar ook met de 4-jarige hengst Jumperhens willen meedoen. Jumperhens, halfbroer van Cadjanine Z, (Clinton x Feinschnitt) is nu 3 jaar, en werd onlangs voorgesteld voor de BWP hengstenjury in Moorsele. Aan de hand was hij zeker een opvallende verschijning, zoals op de foto duidelijk was. Zijn verschijning voor het vrijspringen was eveneens opvallend. Voor diegenen die het gezien hebben, het was inderdaad geen goede vertoning. We vonden het zelf bijzonder pijnlijk en stonden aan de grond genageld. We hadden hem ooit wel anders bezig gezien. Achteraf blijkt dat de jury heeft geoordeeld dat ze de hengst niet konden beoordelen op zijn springkwaliteiten.
Jumperhens heeft de kans gekregen om zich opnieuw in vrijheid te tonen, voor de uitgestelde 2e fase in de Warre.
Als hij zich daar toont, zoals we hem wel graag bezig zien, en de jury daarenboven die kwaliteiten goed genoeg vindt om door te gaan, kan hij achteraf in de Warre blijven, om de proeven onder het zadel te lopen. Er kwam dus voor de zekerheid een spoedcursus zadelmak maken bij. Hij loopt al prima onder het zadel, dus dat is toch al fijn voor ons. We mogen niet teveel blijven stilstaan bij het verleden, maar kijken naar de toekomst.
Meer dan rustig werken en hem opbouwen naar de toekomst toe, kunnen we niet doen.
De uitgestelde 2e fase en de 3e fase gaan door in manège De Warre (Neeroeteren), van 14 tot 17 maart.
Daar zal eveneens de laatste manche van de hengstencompetitie verreden worden.
http://www.hengstencompetitie.be/