08-04-2012

Spectakel was verzekerd in dag 3 Groentenjumping; Speedderby groot succes !

Onze familie-dag op de Groentenjumping mag zeker een succes genoemd worden. Terwijl de kinderen aan het genieten waren van het optreden van Clown Arturo, volgden de volwassenen de aankomst van Parijs-Roubaix. Tom Boonen won daar de topper. Hier in eigen huis was net daarvoor Paul Scheirs gehuldigd als winnaar in de speedderby. Als eerste starter kwam onze eigenste Patrik Spits binnen met Cashmira DH Z (v. Cento Lano) om het parcours voor te rijden. Best spectaculair, want ze moesten van de zandpiste uit de ring springen, in de graspiste springen, heel wat natuurelementen, opnieuw de graspiste uit, om nog een tiental hindernissen te nemen in de witte piste. Geen gemakkelijke opdracht, maar de tijd van Patrik en Cashmira hield stand tot de laatste combinatie. Het was dus Paul Scheirs die een fractie sneller was en de Speedderby op zijn naam schreef. In de spurt geklopt..
Ook in de familierelais was het een nek-aan-nek race.
Bij de kleine ponyreeksen was de dolgelukkige winnares niemand minder dan ons nichtje Nathalie De Winter.
Bij de grotere pony's was er na de eerste omloop een ex aequo tussen het duo Marnick Spits en Olivier Ceulemans, en het andere duo Pieter en diens broer Jorich Spits.

In de familie-relais staat wel de eer van de familie op het spel, maar in dit geval zou het voor de familie Spits geweest zijn. Ging de overwinning naar Turnhout naar onze neven, of konden we het hier in St-Katelijne-Waver houden, voor onze zoon Marnick en neef Olivier.
Er kwam zelfs een joker bij te pas, die de beslissing zou kunnen leveren, met 5 seconden erbij als er een fout op kwam, 5 seconden af van de tijd als foutloos overschreden. Beide teams deden het voor een 2e keer perfect foutloos, ook over de joker. Slechts 16 honderste van een seconde waren Jorich en Pieter sneller, maar bijzonder knappe sport en een verdiende overwinning.

Het teamklassement overheerste de hele dag. Niet minder dan 3 proeven moesten er gereden worden om te beslissen wie de hoofdprijzen in de wacht zou slepen.
Het werd het team van LRV Leest, met Willy De Beck, Rozelien De Beck, Sven Laveren en Leen Braeckmans.

Wij hebben bijzonder genoten van de familiedag. Morgen maken we ons op voor de laatste dag Groentenjumping 2012. We hopen dat we het droog kunnen houden. Om 9u beginnen we aan de nationale 1.25m rubriek. Na de 1.35m rubriek hebben we onze klassieker "Dirk Daagt uit", met bijzondere ruiters die de strijd aangaan.

Omstreeks 15u zouden we aan het hoogtepunt moeten komen van ons weekend; met de Grote Prijs. We hebben een record aantal inschrijvingen, met meer dan 60 topruiters aan de start. We heten iedereen van harte welkom!

Via de link kan je alvast de video terugvinden van onze merrie Euphony Cadjanine Z, met haar 10e plaats in de GP van Doha.
http://www.globalchampionstour.com/events/2012/doha/results/386/global-champions-tour-grand-prix-of-qatar/

Bron bericht: gj
Bron foto: Tess Dewerie