18-05-2012

Communie is belangrijker dan sport! Maar combinatie is allerbest.

Jumping Kapellen is terug van weggeweest. Ze hebben het mooi voor elkaar, een fijne organisatie op het groene gras.
Destijds was Kapellen het decor van het Belgisch Kampioenschap seniors, deze dagen is het een internationale driesterrenconcours.
Op donderdagvoormiddag, Hemelvaartsdag, was er de eerste-communiemis van onze tweeling Catherine en Lauranne Spits.
Onze meiden weten wat ze willen, en waren duidelijk. Communie was belangrijker dan sport, en de mama en papa moesten er zeker zijn. We hadden het ook niet willen missen, natuurlijk! Hun broers hadden ze verontschuldigd, want ze mochten wel 's morgens vertrekken op ponytornooi. Ze hadden misschien beter wel een kaarsje gebrand op voorhand, want ze hadden een collectieve pech-dag. De eer werd nog gered door Mini-Sherlock, die zowel in dressuur, als in het springen met Thibeau het beste van zichzelf gaf. Hierbij onze dank aan alle helpers van onze jongens!!
Feesten moesten we zeker niet doen op donderdag, want bijna de hele familie was wel ergens op wedstrijd.. Voor onze neef Jeroen De Winter was de internationale jeugdconcours in Bonheiden alvast goed van start gegaan. Hij viel in de prijzen met de 6-jarige Gretel (v. Corland), met een 8e plaats in de 1.25m proef. Met Daskia (v. Canadian River) waren er enkel tijdfouten, maar een ideale voorbereiding voor de rest van het weekend. Jonas Vervoort werd 5e met Centa vh Appelsvoordehof. Opvallend was eveneens de prestatie van Kobe Hendrickx met de pony Amethist. Jeroen heeft Amethist tot niveau 1.20m gebracht, en hij verhuisde daarna naar Kobe. Kobe heeft rustig de tijd genomen, en doet nu mee bij de grote tour van de pony's. Ze waren gisteren goed voor een 2e plaats.

Op de middag kreeg Patrik dan ook vrij voor de sport. We moesten op de baan ook wel sportief rijden, om er op tijd te zijn voor de 1.35m proef. Wrangler staat altijd klaar, en met een snelle chrono was de overwinning alvast binnen!!
Bijna klaarde Withney in de 1.40m proef dezelfde klus, want ze deed het ook uitstekend. Enkel Dominique Hendrickx en Capacity konden de tijd verbeteren. We zijn meeer dan tevreden met deze 2e plaats van onze Withney.
Jumping Kapellen en Jumping Bonheiden zijn dus goed van start gegaan.
In Kapellen zijn er nog enkele hoogtepunten te verwachten. Op zaterdagavond is er de puissance, zondagnamiddag de Grote Prijs.
In Bonheiden zijn er zaterdagnamiddag de landenprijzen van de juniors en Youngriders, zondag de Grote Prijs.
http://www.hippo-assistance.be/agenda.php

Bron foto: Tess Dewerie