27-05-2012

Patrik en Zidane springen over muur van 2.20m en zijn ex eaquo winnaar!

Een scenario dat zelden vertoond werd bij een krachtproef. Daarom is jumping Nieuwpoort ook zo heel apart, en hadden de ruiters zelf iets speciaals in petto.
Zeven ruiters slaagden er in om over de muur van 2.10m te springen. Bij het aanrijden van de muur van 2.20m, was er in eerste instantie niemand die hierover geraakten. De ene had slechts één blokje er af, de andere iets meer,.. Het kwam op hetzelfde neer, met de 4 strafpunten op het scorebord. De jury riep het dan ook af, deze 7 ruiters zouden ex aequo eerste worden, en zouden de prijzenpot verdelen.
Sommigen voelden zich echter niet kansloos voor die muur van 2.20m, en nu bleek dat er een regel is. Een speciale regel, waarbij de ruiters kunnen beslissen om een bijkomende barrage te rijden, met de 4-punters, zonder te verhogen. Het waren vooral de eigenaars die beslisten dat hun ruiters het wel zouden doen.. En zo geschiedde!
Deze keer slaagden er 3 ruiters in om wél over die muur van 2.20m te springen; waaronder onze eigenste Patrik met Zidane (v. Babouche x Major de la Cour).
De winst werd gedeeld met Thiago Riba Da Costa(Emilio Tiebri, en de Fransman Jean Marie Martin (Johnny Boy).
We waren nog bijzonder tevreden, met deze gedeelde overwinning, dankzij Zidane.
Het grote geld werd dit weekend verdeeld in de volgende manche van de Global Champions Tour in Wiesbaden. Daar was Olivier Guillon de gelukkige; resultaten via de link.

Op zaterdagavond werd de kleine Grote Prijs verreden in Nieuwpoort. Eén fout voor Va-Vite met de eindstreep in zicht.. Hetzelfde verdict zou Patrik krijgen in de Grote Prijs, waar ze nog foutloos bleven tot op de voorlaatste hindernis, verdorie toch..
We gaan niet vloeken, want we hebben een prima weekend gehad, en we hebben kunnen genieten van de prestaties van de collega-ruiters. Zaterdagavond won Daniel Deusser de kleine Grote Prijs met Domingo.
Op zondag kreeg dit duo één tijdfout, en daardoor misten ze de barrage met 7.
Twee Belgen deden het bijzonder sterk, met foutloze barrages voor Sven Van Dijck (Vici R), en kersverse papa Thomas Leemans met Anouschka. In de tijd werden ze wel geklopt door winnaar Ivo Biessen en 2e Vincent Voorn. Thomas Leemans kan ook enigszins fier zijn dat Cornet d'Amour en Pedro Veniss de derde plaats innamen. Cornet d'amour heeft enige tijd verbleven bij de familie Leemans.

Ondertussen heeft de Belgische equipe het in Rome bijzonder knap gedaan, met hun 3e plaats in de landenprijs.
De grootste druk is er momenteel af, want al enkele comfortabele punten in de Top League. Voor ons wordt het waarschijnlijk volgende week wél terug bijzonder spannend. Gregory Wathelet zal er met Euphony Cadjanine Z bij zijn in de landenprijs van Sankt Gallen, aanstaande vrijdag.
Daarover later meer. Nu volstaat het vooral om de organisatie van Jumping Nieuwpoort van harte te danken en proficiat te wensen met hetgeen ze gerealiseerd hebben!
Met dank aan Stephane en Stephanie Detry, Wim en Hilde Maenhout, Bram Vandewalle, en iedereen die dit mee heeft mogelijk gemaakt. Hopelijk tot volgend jaar!
http://eventcontent.hippoonline.de/671/671zeitplanDEU.htm