08-06-2012

Van 0 tot 10 in 7 dagen... Kadodderloop in Katelijne; jumping in Aalst !

Begin juni is ons dorp St-Katelijne-Waver al voor de 16e keer op een vrijdagavond verkeersvrij gemaakt voor de Kadodderloop. Eerst de jeugdloop, dan de 3 km, en tenslotte de 10km.
We hebben enkele sportievelingen in onze familie, waar ons nichtje Julie Ceuterick de uitblinker is in athletiek.
Al heel wat wedstrijden heeft ze gewonnen, vandaag was het haar vriendin Noah die met de overwinning aan de haal ging, maar onze Julie toch weer mooi 2e in hun leeftijdscategorie bij de meisjes.
Ons Julie had vorig jaar ook de 10 km tot een goed einde gebracht. Daarna had ik gezegd dat ik dit jaar ook zou mee lopen. Ik was het bijna vergeten, maar onze Thibeau had me er een tijdje geleden aan herinnerd, toen we in een schoenenwinkel stonden. De sportschoenen werden toen al aangekocht, maar door drukke agenda, bleven die in de kast staan. Thibeau wou zelf de 10 km lopen, en had graag een trainingspartner. Hij heeft zo hard aangedrongen om dan eindelijk beginnen te trainen, en vorige week vrijdag zijn we er in gevlogen. Ons eerste blokje van 5 km ging gemakkelijk. Patrik verklaarde ons zot, en zei dat we het nooit zouden kunnen, op 1 week tijd. Als het ons lukte, zou hij achteraf samen met ons gaan trainen. Genoteerd! Ook Marnick zou dan eveneens aansluiten. Onze zus Anne, mama van Julie, zou volgend jaar ook de uitdaging aangaan, als we het vandaag zouden uitlopen. Bij deze ook genoteerd.
Vorige vrijdag waren we nog in euforie. Als 5 km gemakkelijk was, zou 10 km ook wel haalbaar zijn.
Dan kwam zwarte zaterdag, zo stijf als iets, maar op karakter terug gaan oefenen. Twee dagen hebben we dat moeten bekopen, en kon ik bijna niet meer stappen. Op woensdag een laatste training, en vrijdag was dus de wedstrijd.
Terwijl Patrik aan het werk was in Aalst, gingen Thibeau, Julie en ikzelf de 10 km lopen. In Aalst hebben we hier en daar een beetje pech. Een foutje van Va-Vite vandaag in de 1.45m proef, ook Lady Macbeth een foutje in de 1.40m proef, maar ze sprong wel echt goed.
Via horse-live.com konden we gelukkig van op een afstandje volgen hoe de paarden sprongen in Aalst. Gelukkig waren er geen camera's gericht op de Kadodderloop..
Vlak voor de start nog prima nieuws gekregen van Nico Van Der Plaetsen dat Wrangler goed gestart was; met een 2e plaats in de klasse 6 bij de Vor in Oud-Turnhout.
En dan was het aan ons. Het tempo van Julie konden we niet aan. Onze Thibeau moesten we ook laten gaan, iets te snel voor zijn mama.. Maar op karakter toch die 10 km uitgelopen, in 55 minuten. Julie had er 45 minuten voor nodig, Thibeau 50 minuten.
Dit nieuwsbericht om het even zwart op wit te zetten. Vanaf volgende week mag Patrik Spits ook zijn sportschoenen aantrekken!! Nog even mag hij het met zijn rijlaarzen doen in Aalst! Meer info over de concours in Aalst, via de link.
http://www.jumping-aalst.com/nl/home/