14-07-2012

Valence DH Z, dochter van Va-Vite, haalt de 10 op 10 en wint mee cyclus!!

Op zaterdag was er een belangrijk moment voor de 5-jarige Valence DH Z, dochter van Va-Vite. Ze zal het zelf niet geweten hebben, maar haar omgeving des te meer. Het was haar 10e deelname in de cyclus van de 5-jarige paarden, en de vorige 9 deed ze al mooi foutloos. Samen met Thomas De Wit deed ze het gisteren terug foutloos, en mag ze zich ex aequo winnaar van de cyclus noemen!
Normaal gezien zou dit dan ook een deelname betekenen aan het Wereldkampioenschap in Lanaken, dus prima nieuws!

Ander goed nieuws kwam er van Pottes, waar onze neef Jeroen De Winter een tweede manche kon afwerken in het Belgisch Kampioenschap juniors met slechts 1 fout. Hierdoor was hij nog geplaatst voor de finale op zondag. Slechts 2 combinaties slaagden er in om tot nu dubbel foutloos te blijven. Het wordt dus nog spannend in Pottes op zondag met de finales in het Belgisch Kampioenschap juniors en Youngriders. De finale van de juniors start omstreeks 13u.

Ook Patrik bracht goed nieuws vanuit het Franse Vichy. Va-Vite was dit weekend prima op dreef met foutloze ritten op vrijdag en zondag. Vrijdag was zijn tijd goed voor de 4e plaats. Op zaterdag dat tikkeltje pech in de kleine Grote Prijs met Va-Vite, en 1 fout.. Winst was voor België, met Rik Hemeryck en Cantho.
Withney heeft het super gedaan in de 6-barenproef. Ze sprong over de rechte van 2.05m. 4 combinaties behaalden zo de 5e ronde. Patrik besloot Withney op dat moment niet meer te starten, en te sparen voor zondag. Hij was al meer dan tevreden met de 4e plaats.
We hopen dat Withney deze vorm nog even kan vasthouden.. Ze gaat straks van start in de Grote Prijs van Vichy.

In Falsterbo hebben de Belgische ruiters het zeker niet slecht gedaan in de landenprijs op vrijdag. Spijtig van die enkele fouten, die redelijk zwaar doorwegen. Er had voor hen meer ingezeten, en ondanks goede prestaties een 6e plaats behaald, met toch weer enkele belangrijke punten. Spijtig genoeg zakken de Belgen in het klassement, maar het is zeker nog niet verloren. Het blijft een spannende competitie in de Top Level series. Deze namiddag wordt ook in Falsterbo de Grote Prijs gesprongen; resultaten via de link.
http://www.longinestiming.com/Competition?id=00020803FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF