17-07-2012

Voorlaatste manche in Top Level Series; dit weekend in Hickstead.

Op vrijdag 20 juli wordt de voorlaatste landenprijs gehouden, die telt in de Top Level Series. We zijn er enkele keren mogen bij zijn in Hickstead, en we weten dat het best moeilijk is daar...
Ze hebben enkele kleppers van formaat gestuurd, en daar mogen we toch wel Dylano (v. Cento Lano) bij rekenen. Ondertussen heeft regerend Belgisch kampioen Maurice Van Roosbroeck naast Dylano nog versterking van Calumet. Reizen verder mee naar Hickstead; Niels Bruynseels, Pieter Devos, Rik Hemeryck, Dominique Hendrickx.

Wij houden het dit weekend met onze paarden dichter bij huis. Jonas Vervoort is bijzonder goed aan het werk met de jonge paarden. Met Qamdo (Quinar x Lord) en Bertolo (Lord Z), werd hij vorig weekend nog 5e en 6e in de 1.25m Grote Prijs HROV in Moerzeke. Het volgende weekend kunnen Bertolo en Qamdo niet mee op concours naar Lanaken met Jonas, want daar is het voorbehouden voor paarden die bij hun geboorte zijn ingeschreven in het Zangersheide-studbook. In deze Z-competitie zijn zowel bij de 5-jarigen als de 6-jarigen wildcards te winnen voor deelname aan het Wereldkampioenschap, dat in september gehouden wordt op dezelfde locatie. Er zijn al 2 manches gehouden op 23 en 24 juni, en nu worden op 21 en 22 juli de beslissende 3e en 4e manche gehouden. Voorlopig ziet het er nog allemaal prima uit voor Veneto (Va-Vite x Withney), die een voorlopige 2e plaats heeft bij de 5-jarigen. Meer info is te vinden op www.zangersheide.com.

Patrik blijft eveneens met zijn paarden in het land, met de Silver League in Moerzeke op zaterdag en zondag. En dan ziet hij een kans om vrijdag toch te gaan supporteren in Hickstead.. Meer info over Hickstead kan je vinden via de link.
http://www.hickstead.co.uk/