16-07-2012

En daar heb je Caspar weer! Eveneens winnaar cyclus 5-jarigen!

We kunnen er niet meer naast kijken. Caspar presteert. Caspar (Verdi x G.Ramiro) vertrok bij ons als 4-jarige goedgekeurde dekhengst tijdens de Feestveiling 2011. De familie Schelstraete zal het zich niet beklaagd hebben, en gelijk hebben ze!
Tijdens de hengstencompetitie 2011-2012 maakte hij geen enkele fout, en won hij mee deze competitie.
In de cyclus van de 5-jarige paarden bleef hij ook 10x foutloos! Onze Valence DH Z, in mede-eigendom van Patrick De Roeck, is eveneens bij de 8 paarden met deze 10 op 10. Nu Caspar er ook bij is, komt een kwart van de winnaars van Stal Ceulemans.. Klinkt chique.
Proficiat aan de ruiters Thomas De Wit en Bart Bommeré.
Proficiat aan de eigenaars, en in het geval van Caspar ook aan fokker Jan Terweelen uit Nederland.
Valence DH Z is bij ons geboren; dochter van Va-Vite uit Emmeraude Du Ri d'Asse. Ondertussen springt deze Emeraude met succes 1.45m proeven in Zwitserland onder het zadel van Christian Tardy. De 4-jarige Valthery, volle broer van Valence, is onlangs verkocht naar Frankrijk.
En nu voor de attente lezer. De halfbroer van Emeraude doet eveneens mee aan de cyclus van de 5-jarige paarden. Waar Toulon de vader van Emeraude is, is Argentinus die van Hermes Du Ri D'Asse. Beide hebben ze als moeder Perle du Ri d'Asse (v. Grannus), uit dezelfde moederlijn van o.a. onze Withney. Nichtje Valence heeft het deze keer beter gedaan dan "nonkel Hermes". Hermes was nochtans prima met 8 op 10. Hij staat op een gedeelde 28e plaats.

Van Caspar verblijft hier nog een halfzus. Deerntje is een 4-jarige merrie, dochter van Zacharov. We zijn terug aan het sparen voor een goede collectie veilingpaarden. De 4e editie van de Feestveiling houden we op zaterdag 5 januari 2013.

De resultaten van de cyclus 5-jarige paarden; vindt u hierbij terug via het bijgevoegde document.