30-07-2012

Withney, 7e in de Grote Prijs Beervelde! Winst voor Trevor Coyle.

Withney heeft een topweekend achter de rug. Toegegeven, ze heeft niet gewonnen in de Grote Prijs. Iets wat ze ooit al eerder had gedaan, maar ze behaalde toch maar weer die barrage.
In de barrage met 8 stond alles opnieuw te gebeuren. Trevor Coyle had met Jubilée een super snelle barrage gereden. Toen Patrik als voorlaatste binnen kwam, wou hij toch proberen die tijd te verbeteren.
Hij kwam moeilijk in het ritme naar de derde sprong, en daar een eerste fout.. Er kwam nog een tweede fout, en zo naar de 7e plaats verwezen. Als laatste starter leek het er op dat Maurice Van Roosbroeck en Calumet nog wel de overwinning konden behalen, maar zijn tijd was net iets trager. En zo zit de concours van Beervelde er op. Zelf blikken we erg tevreden terug. Withney heeft een heel weekend het beste van zichzelf gegeven. Voor Va-Vite was er op zondag nog een 15e plaats, en Lady Mc Beth besloot op zondag op een 5e plaats in de 1.35m proef.
Voor Beervelde werd het een topeditie, waar ook het publiek van kon genieten. Enkel Gilles Detry zal met gemengde gevoelens terug blikken op zijn weekend. Tijdens de Grote Prijs kwam hij spijtig ten val, met een gebroken voet tot gevolg. De kwetsure op zich zal pijnlijk zijn, maar ook dat zijn deelname aan het Europees Kampioenschap Youngriders wellicht onmogelijk wordt.. Heel jammer, want Gilles was de laaste tijd in prima vorm, en had samen met Catwalk Capone zeker iets kunnen bijdragen tot een goed resultaat van het Belgisch team. Dat EK wordt in augustus gehouden.
In augustus dus heel wat kampioenschappen. Met de Olympische Spelen op kop, die op zaterdag beginnen. De Duitse ruiter Christian Ahlman mag als kersvers papa aantreden, want net vader geworden van Leon Ahlman. Dat betekent uiteraard dat Judy-Ann Melchior de trotse mama is. Geweldig nieuws en we hopen kleine Leon veel te mogen zien als mascotte bij het Belgische team..
In augustus staat ook het Belgisch kampioenschap jonge paarden op het programma. Een heel aantal paarden is reeds voorgeselecteeerd vanuit de cyclus. Voor paarden die hun selectie nog niet op zak hebben, is er nog een bijkomende selectie in Gesves op 31 juli en 1 augustus.
Onze paarden namen dit jaar niet deel aan de cyclus, en proberen zich alsnog te kwalificeren.
De startlijsten van deze kwalificatie, via de link.
http://www.equibel.be/prg/events/event.php?eid=35782&d=CS

Bron foto: Studforlife