02-08-2012

Aftellen voor Londen!!! Warm-up op vrijdag, 1e kwalificatie op zaterdag 4 augustus.

Onze ritten naar Gesves zijn niet voor niets geweest. Heel wat inschrijvingen, en slechts 25% mocht door naar het echte Belgisch kampioenschap van de jonge paarden.

Bij de 4-jarige merries mogen onze neef Jeroen De Winter door met Illuna (Cassall x Darco). Jeroen Verschueren piloteerde Vesper-Lynn (Va-Vite x Padinus) mooi rond, eveneens gekwalificeerd bij de 4-jarigen.

Jonas Vervoort kende pech met Donckervoort, maar onze 4-jarige hengst liet zijn vermogen en klasse zien. De week van Gesves zal wel zonder hem zijn. Jonas heeft zich wel weten te plaatsen met Bertolo (Lord Z, 6 jaar) en de 5-jarigen: Valetta DH Z (Va-Vite x Thunder), Carabas (Contender x Landmeister), Vivaldi DH Z (Va-Vite x Veneur du Luc), Carrera DH Z (Cento Lano x Clinton), Benfica (Cento Lano x Lys). Thomas De Wit mag door met een 5-jarige halfzus van Withney, m.n. Vichy DH Z (Va-Vite x Feo), terwijl Jeroen Verschueren met de oudste kleindochter van Withney door mag, met Victoria (Va-Vite x Querlybet Hero x Codex).

De week van Gesves is traditioneel de week van 15 augustus.
De volgende week staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Morgen is er in het prachtige decor van Greenwich alvast een opwarmingsronde. Ze zullen zaterdag al direct een pittige proef voorgeschoteld krijgen, voor de eerste kwalificatie.
Meer info ed via de link. Op zondag is er in St-Katelijne-Waver het LRV tornooi. Een organisatie die slechts om de 4 jaar wordt ingericht. Of er nog meerdere gelijkenissen zijn met de organisatie van de Olympische Spelen, mag u zelf gaan ontdekken. Het team van LRV St-Katelijne-Waver kennen iets van fijne organisaties. Als de techniek mee wil, zal u ook de 1e ronde van de landenprijs op de Olympische Spelen kunnen volgen van in de tent in St-Katelijne-Waver.
http://www.london2012.com/equestrian/schedule-and-results/