09-08-2012

Patrik op weg naar CSI St-Lô met Withney, Uletta en Comptesse.

De finale van de Olympische Spelen kent winnaars en verliezers. De grote winnaar is uiteraard de nieuwe Olympisch kampioen Steve Guerdat. Het was prachtig om te zien, knap dubbel foutloos. Twee honderste van een seconde deed Cian O Connor er te lang over, of er zou een barrage voor het goud geweest zijn. Nu werd het er eentje voor het zilver en brons, 2 ruiters met slechts 1 tijdfout over beide omlopen. De Nederlandse ruiter Gerco Schroder had met London al een tijdfout uit de eerste omloop. Van de 6 foutloze combinaties uit de eerste omloop slaagde dus enkel Steve Guerdat opnieuw in deze opdracht. In de barrage nam Gerco als eerste starter meteen een goede optie op het zilver met een vlotte nulronde. Dit zette de druk op de Ierse ruiter. Cian O Connor was heel wat sneller dan Gerco, maar kreeg fout op de laatste hindernis. Hij leek toch nog heel tevreden met het brons.
Onze Belgische ruiters kwamen niet in de tweede omloop. Met 12 punten kwamen Gregory en Cadjanine op de 29e plaats in de eindstand. We kunnen begrijpen dat Gregory momenteel nog ontgoocheld kan zijn, maar hij heeft het toch knap gedaan. Rekening houdende dat het allemaal op zo'n korte tijd moest gaan, om een combinatie voor dit niveau te vormen.
Omgaan met druk op zo'n Spelen, lijkt ons ook een extra moeilijkheid. Ons land was op zoek naar extra medailles, en die zijn niet gevonden in de paardensport.. Als ruiter en paardeneigenaar moet je leren te relativeren. Er is maar 1 weg, en die is vooruit. Patrik is zonder druk, en met enkele toffe paarden vannacht vertrokken naar het Franse St-Lô. Hij heeft gekozen voor Withney, Uletta en Comptesse. Voor Comptesse wordt het haar eerste internationale opdracht.
http://www.normandiehorseshow.com/