27-08-2012

Withney DH 12e in GP Verbier; Comptesse ex-aequo winnaar in 6-barenproef.

De paarden zijn ondertussen veilig terug op stal; de video's bekeken. Zowel Withney, Lady McBeth als Comptesse hebben het voorbije weekend het beste van zichzelf gegeven.
De prestaties van Comptesse sprongen zeker in het oog. Als debutante op internationaal niveau, sprong ze telkens in de prijzen. De kers op de taart was de winst in de 6-barenproef op zaterdag. Deze overwinning moest wel gedeeld worden met 2 amazones, die evenmin in de fout gingen, tot over 2.10m.

Withney voelt zich de laatste tijd opperbest, en wist met een topronde de barrage te halen voor de Grote Prijs. Een barrage met 13 kandidaten, en dan moeten er risico's genomen worden. Het liep super goed, tot op de voorlaatste hindernis. Ze deed zo haar best, en die 2 fouten vergeven we haar graag. Een mooie troost; haar tijd was wel korter dan die van winnaar Michel Robert! In Beervelde hoorde ik langs de kant nog mensen zeggen dat Withney "versleten" was. Ze ging weliswaar in de fout in de barrage van de Grote Prijs, maar ze had dan toch wel weeral die barrage gehaald. Dan las ik zaterdag wel graag op Galop dat ze haar tweede jeugd aan het beleven is. Haar derde plaats op vrijdag was inderdaad wel grote klasse, in zo'n deelnemersveld. Wij voelen het ook zo aan, dat Withney zich echt goed voelt, en dan is het leuk te lezen dat het niet onopgemerkt blijft.

Er werd dit weekend op verschillende plaatsen gesprongen. Onze neef Jeroen De Winter was zaterdag nog succesvol in de 1.40m proef in CSN Vilvoorde met foutloze omlopen van Daskia en Va-Vite. Op zondag was hij te gast op het LRV tornooi van Bornem. De klasse midden won hij met Gravin; zijn 6-jarige Darco-merrie. Ook de klasse Zwaar zette Jeroen op zijn naam; samen met Rapsody DH (moeder van Va-Vite). In de klasse licht was een derde overwinning mogelijk geweest; maar daar kreeg Gretel toch een zeldzame fout. Jeroen was naar plaats 10 verwezen als snelste 4-punter. En zo is Jeroen geklopt door zijn jongere broer Jorgen De Winter; die zopas de overstap maakte van de pony's naar de paarden. Samen met Tommy was Jorgen 8e in de reeks licht. Jeroen is niet de enige jeugdruiter van St-Kat-Waver die in de hoogste reeksen sterk presteert. Zowel in de reeks midden, als in de reeks zwaar stond Domien De Swert (LRV St-Kat-Waver) op de 2e plaats.

Bij de ponywerking zijn we bijna aan onze laatste gewestelijke wedstrijd. Als we iemand mogen aanduiden die dit jaar een hele sprong voorwaarts heeft gemaakt; dan is het Cisse Sebrechts. Vorig jaar was hij de te kloppen man in de reeks B licht. Dit jaar mogen ze met hem rekening houden in de hoogste reeks; D midden. Hij won nu al 3 keer op rij deze reeks. Naast zijn vaste troef Idun, kan hij nu ook rekenen op Dino. Vorige week nam hij pas voor de eerste keer deel met Dino, en gisteren was deze nieuwe combinatie al goed voor winst op het ponytornooi van Vorselaar.
http://www.verbier-cso.com/fr/epreuves-resultats/Liste-des-resultats.html