06-09-2012

Bijna taart voor Withney; dit weekend haar 98e internationale concours!!

Ondertussen is Patrik goed toegekomen in Frankrijk. Het was daar even wachten voor de veeartscontrole. Puur toevallig was Patrik het paspoort van Withney beginnen te bestuderen. Het FEI-paspoort van Withney, met alle stempels van dierenartsen op tal van wedstrijden waar ze ooit deel heeft genomen. Vandaag heeft ze in Castres stempel nummer 98 gekregen! Volgende week in Villeneuve Sur Lot zal ze voor de 99e keer deelnemen aan een internationale concours. Als we het Belgisch Kampioenschap in Lanaken ook mogen beschouwen als een internationale concours, waar ze eveneens meerdere dagen het beste van zichzelf moet geven, en ook een veeartscontrole moet passeren; zou dat nummer 100 worden.
Het is nog niet 100% zeker dat Withney het kampioenschap loopt, maar de kans is wel groot. Het Belgisch Kampioenschap seniors wordt gehouden van 27 tot 30 september 2012. Withney liep dit kampioenschap al 4 keer; Lanaken (2007), Kapellen (2008), Kapellen (2009), Lanaken (2010). Steeds kwalificeerde ze zich voor de finale. Als Withney dit jaar nog 1x het kampioenschap zou kunnen lopen, zou dat haar laatste keer worden. Een echte taart zullen we dan in Lanaken niet meenemen, maar een extra zak wortelen, dat wordt dan zeker geregeld.
Eén van de meest prestigieuze wedstrijden waar Withney ooit deelnam, dat was in Spruce Meadows (Calgary). Momenteel zijn daar een vijftal Belgische ruiters aan het werk. De resultaten via de link.
http://www.sprucemeadows.com/tournaments/orderAndGo.jsp?id=29