25-09-2012

Op woensdag 26 september 2012; 1e manche Belgisch Kampioenschap seniors.

Even terug gaan in de tijd. Op 27 maart van dit jaar was er een wijziging inzake de eigendom van Withney.
Het is dan ook weergeschreven, het was eerder een emotionele beslissing. Omdat ik een mogelijke verkoop van Withney wou uitstellen, kocht ik zelf de helft van Withney, uit dank voor wat geweest was. Het was wel een beslissing die rust heeft gebracht.
Op dat moment had ik niet kunnen denken wat Withney zelf nog in petto had. Ondertussen hebben we nog heel mooie momenten gehad, met als hoogtepunt de winst in de GP van Villeneuve Sur Lot. Gezien het feit dat de kinderen nogal sportief actief zijn, heb ik het als mede-eigenaar, vrouw van, en waarschijnlijk grootste fan, meestal van op afstand moeten volgen.
Er staan ondertussen al 99 stempels in het FEI-boekje van Withney, bewijs van 99 verschillende veeartscontroles op internationale wedstrijden.
Normaal gezien zal ze morgen geen stempel krijgen, omdat het een nationale wedstrijd is. Maar symbolisch vieren we toch dit weekend haar 100e deelname, en ben ik er heel graag zelf bij.
Alle wedstrijden waren samen met Patrik, dat maakt het toch bijzonder.
Op elkaar afgestemd zijn ze zeker. We kennen haar plussen en haar minnen. Tussen de collega-ruiters die deelnemen aan het BK kunnen we wel enkele favorieten aanduiden om op het podium te staan. Zelf willen we ons daar niet bij tellen. We doen wel mee, en we zien wel waar we uitkomen.
Op woensdagochtend is er een warming up. Woensdagnamiddag is de eerste manche van het BK. Na de tweede manche op donderdag, kennen we de finalisten voor zaterdagnamiddag.
Voor de thuisblijvers zou het te volgen zijn via live-stream op www.horse-live.com.

De resultaten zijn ook te volgen via de link. Op donderdag komen de jonge paarden ook mee in actie, voor hun Wereldkampioenschap van de jonge paarden.
http://results.scgvisual.com/2012/lanaken/