22-10-2012

Patrik en Va-Vite, 4 punten in de Grote Prijs CSI Chevenez.

Het zat Patrik niet mee in Chevenez. Met Va-Vite kreeg Patrik op vrijdagavond nochtans een goed gevoel, met één fout in de rankingsproef. Op dat moment maakte hij de beslissing om Va-Vite te nemen voor de Grote Prijs, en dat Comptesse de kleine GP voor haar rekening mocht nemen.
We hadden op voorhand besproken dat na de wedstrijd in Chevenez onze neef Jeroen De Winter de kans moest krijgen om Va-Vite uitsluitend tot zijn beschikking te nemen.
Op die manier hebben ze de kans om een hechte combinatie te vormen.
Patrik had dan ook in schoonheid willen afsluiten, maar ook in de Grote Prijs, die ene fout.. Spijtig, maar dat is de sport. Toch heeft hij een goed gevoel overgehouden aan het voorbije weekend, ook al heeft dit financieel niet veel opgebracht.
Ook bij Comptesse bleef het deze keer niet foutloos, maar de merrie leert steeds bij. Het is al snel gegaan tot nu toe. Myrtille Paulois is de "tante" van Comptesse, want de halfzus van haar moeder Perle Epona. Tante Myrtille heeft dit weekend weer gedemonstreerd, samen met Roger Yves Bost in de Wereldbeker van Helsinki. Daarvan zijn de uitslagen te vinden via de link.
Dat zijn al combinaties die op elkaar zijn afgestemd, en die tot zo'n prestaties in staat zijn.

Het volgende weekend maken we een tussenhalte in Genk, voor een tweesterrenconcours. Ineens een ideale voorbereiding, dichtbij huis voor de driesterrenconcours van Luik, een week later.
Op zaterdagavond 27 oktober wordt de eerste editie van de veiling "Woodlands International" gehouden. Ook wij hebben daar een paard dat op de veiling wordt aangeboden, met de mooie Vesper-Lynn DH. Vesper-Lynn is een vierjarige dochter van Va-Vite, die dit jaar deelnam op het Belgisch Kampioenschap in Gesves.
http://results.scgvisual.com/2012/helsinki/