08-11-2012

Afscheid van Feestveiling? Of nog extra glans bij 10 jaar Groentenjumping?!

Maandagavond 5 november. Nog 2 maanden voor onze jaarlijkse afspraak; de Feestveiling.
Al 3 inrichtingen hebben we gedaan, en steeds was het een organisatie waar we met hart en ziel voor gewerkt hadden.
Het resultaat mocht er steeds zijn, zeker als je het achteraf nog eens kan herbekijken, bvb. met de video die gemaakt werd en op Youtube gezet werd, door onze Franse vriendin Laure. Ze is de trotse eigenares van Zafir, ex-Feestveiling 2011, die trouwens vorige week in de 5-sterrenconcours van Lyon schitterde met Jérome Hurel.

Maar nu terug even naar die maandag 5 november. Na enkele tegenslagen, die we hebben moeten incasseren, sloeg opnieuw het noodlot toe. We waren uiteraard al een tijdje opgeschoten met de selecties van de jonge paarden. Eén van die jonge paarden die geveild zou worden was Jafita, een 3-jarige dochter van Catalano uit een Codex-merrie Veronique. Die avond gingen we ze nog eens trainen, verder beoordelen, en verder selecteren.
Werken met jonge paarden is niet altijd eenvoudig, en door een ongelukkig manoeuver kwam Jafita op een ijzer terecht. Het werd haar fataal.
De moed zakte eigenlijk in onze schoenen, en 5 januari komt wel heel dichtbij. Op zo'n moment moet je samen zitten, en nadenken over oplossingen.
Eén van die oplossingen is, om de Feestveiling te integreren in het weekend van de Groentenjumping. In 2013 willen we er sowieso een Feest-weekend van maken, want onze jubileumeditie met de 10e organisatie van Groentenjumping.

De Groentenjumping stond al op de kalender voor 2013, dewelke nog wel moet goedgekeurd worden, als nationale concours. Als we dit weekend bekijken of het financieel en organisatorisch haalbaar is, om in de plaats een internationale 2-, of 3-sterrenconcours in te richten tijdens het Paasweekend 2013, zou de Springcommissie zich daar maandagavond over kunnen buigen.
Het wordt voor ons dus een cruciaal denk-weekend, met wat extra vergaderwerk.
Alle tips zijn welkom! Wordt in ieder geval vervolgd..
In ieder geval, kan je via de link even terug kijken en genieten van onze editie Feestveiling 2012.
http://www.youtube.com/watch?v=C1yRvciykVU