17-12-2012

Niet vechten tegen een concours, maar vechten voor een concours.

Toegegeven, geduld is niet mijn beste kant. Ik zag onze organisatie al op de FEI-kalender staan, en we gingen er van uit dat we nu volop uit de startblokken konden schieten.
Als we een beslissing nemen, willen we er ook altijd voor gaan.
Een tijdje geleden namen we de beslissing om de Feestveiling uit te stellen tot het weekend van de Groentenjumping tijdens het Paasweekend 2013.
We zouden dan van een nationale concours naar een internationale concours gaan. Anders rijden er veel vrachtwagens op en af, daar komt dan nog organisatorisch wat bij kijken. Tijdens een internationale wedstrijd blijven er ook heel wat ruiters en paarden-eigenaars, en kan een veiling gemakkelijker tussendoor.

We hebben de procedure moeten volgen. Groen licht gekregen van de Springcommissie, waarna de KBRSF de overkoepelende organisatie FEI op de hoogte heeft gebracht.
Er zou maar 1 probleem kunnen zijn, en dat was dat er bezwaar zou komen van organisaties binnen hetzelfde continent met hetzelfde aantal sterren.
Het weekend van 29 maart tot 1 april, zouden dat de CSI*** Oliva (Spanje, Valencia) en de CSI*** Arezzo (Italië) zijn. Ver van ons bed, en dat zou nu ver gezocht zijn dat een kleine organisatie als de onze, concurrentie zou kunnen betekenen.
Maar toch... Vorige week maandag 10 december kregen we een mail toe dat er bezwaar is gekomen.
Ondertussen hebben we van CSI*** Oliva de toestemming gekregen om in te richten, met dank aan de sympathieke president Alejandro Barreras.
Sindsdien zijn we ook begonnen om de CSI*** Arezzo te overtuigen, maar tot nu toe zonder veel resultaat.
We wachten op witte rook vanuit Italië.

Er zijn enkele onzekerheden, waar we hopelijk snel meer duidelijkheid over willen. In ieder geval gaan we sowieso de ruiters en alle sympathisanten van de Groentenjumping niet in de steek laten. Welke weg "Groentenjumping" zal bewandelen volgend jaar, weten we momenteel nog niet zeker. Maar we zullen wel zien. We willen vechten voor onze concours, en niet vechten tegen een concours.

Er zijn ook enkele zekerheden, en dat is bijvoorbeeld dat er tussen 26 en 30 december een topconcours van formaat wordt ingericht; Jumping Mechelen. Het is altijd afwachten om te zien dat we kunnen starten, en in welke wedstrijden.
Voor Patrik is dat bijzonder goed nieuws, want hij gaat het best druk hebben.
We gaan proberen ons best te doen voor onze sponsor Euphony, vaste partner van Jumping Mechelen. We willen meer dan ons best doen, voor alle supporters en sympathisanten van onze stal.

Patrik kan starten in de 5-sterren van Mechelen. Daarvoor rekent hij op Withney, Umosa en Comptesse vd Withoeve.
Met Zidane DH zal hij de eerste dag deelnemen aan de krachtproef. In CSI*** Nieuwpoort lukte het nog om over de muur van 2.20m te springen. Wat zou Patrik dat graag over doen voor het Mechelse publiek..
In het Vlaams Kampioenschap komt Uletta aan de start. Donckervoort DH springt de hengstenproef bij de 4-jarigen, Va-Vite springt mee bij de Sires of the World.

Dit was voor Patrik zijn plan A, maar hij heeft ook al een plan B, plan C in gedachten.
En zo proberen we ook met "Groentenjumping" positief vooruit te kijken. We kunnen al wel zwart op wit vermelden wat ons plan A zou zijn. In principe willen we van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april een driesterrenwedstrijd geven, in combinatie met proeven voor 6- en 7-jarigen, en internationale 1-ster rubrieken. Een week later zou het van vrijdag 5 tot zondag 7 april Euroregio, in combinatie met Vor en LRV-wedstrijden. We moeten onze plannen misschien nog bijsturen.. Van zodra we meer weten, zullen we zeker snel meer info geven.

Over de concours van Mechelen, vind je meer info via de link.
http://www.jumping-mechelen.com

Bron bericht: gj