21-12-2012

Jumping Mechelen 2012; een overzicht !

Onze neef Jeroen De Winter was net een jaar te jong.. Geen selectie mogelijk voor hem voor de proeven van -25 jaar.

Toch wordt het voor onze jeugd en voor Patrik een druk bezette week in Mechelen; een overzicht.

Woensdag 26/12/12
Op woensdag 26 december hebben we meteen onze supporters nodig! Dankzij een goed resultaat op het nationaal tornooi LRV zijn ons nichtje Julie Ceuterick en onze zoon Thibeau Spits geselecteerd voor de Pony proef 80 cm. In deze proef winnen niet enkel de ruiters, maar kan ook het publiek meedingen voor een prijs, die van de beste supporters.
Julie komt aan de start met Kadeeke, onze Thibeau neemt Saartje.

Die dag wordt het druk voor Thibeau, want ook Sherlock mag mee, voor de finale van het stijlrijden, op de B piste rond 9.45u.
Even later mag het allemaal iets minder stijlvol voor hem, maar mag het gewoon kei, kei snel. In de mini-steeple chase; samen met Lucifer. Er staat heel wat op het spel, want ook enkele meisjes van onze ponyclub Leopold III Kontich komen aan de start, dus het is voor de eer!
Het zijn dan ook snelle meiden, dus hij zal zich moeten weren.

Op de B piste komt Patrik ook een eerste keer in actie op woensdagnamiddag 26/12, en maakt hij deel uit van één KBC dreamteam. Voorgeselecteerde pony-teams, waarbij door loting bepaald wordt welke internationale ruiter deel zal gaan uitmaken van hun dreamteam. Daar is de hoogte voorzien voor Patrik op 1.20m.

Een goede opwarmer, want 's avonds krijgt Patrik heel wat anders voorgeschoteld. Patrik heeft lef, en dat is ook nodig om mee te doen bij de krachtproef. Ook Zidane (Babouche x Major) heeft geen angst bij het zien van een muur van meer dan 2m. In Nieuwpoort lukte het hen om over de muur van 2.20m te gaan. Benieuwd hoe het nu gaat verlopen, voor eigen publiek.

's Avonds gaan we dan ook een kijkje nemen op de B-piste, waar er steeds ambiance verzekerd is, tijdens de Studentenproef. Studenten van dienst zijn o.a. Naomi Winkeleers (lesgeefster bij onze ponyruiters) en Gil Willems (één van onze steunpilaren bij Groentenjumping).



Dag 2; donderdag 27/12/12
De ruiters van de 5-sterrenrubrieken maken hun opwachting. Ook de Olympisch kampioen Steve Guerdat zal aanwezig zijn.
Het zal telkens enorm snel moeten gaan, om ergens een prijs te kunnen behalen. Meteen komt Patrik met één van zijn snelste paarden aan de start, Umosa.
Op de A piste is er een 1.40m rubriek, prijs Nekkerhal, waarvoor hij Umosa voorziet.
In de proef KBC Bank en verzekeringen, een 1.50m zal Withney haar opwachting maken.
De Euphony 6-barenproef later op de avond is voorbehouden voor onze 6-barenproef-specialist; Comptesse vd Withoeve. Ze heeft dit jaar uitstekende resultaten behaald, en heeft dit jaar al wel over 2.10m gesprongen. Als ze dat nog eens zou willen overdoen..

Dag 3; vrijdag 28/12/12
Onze neef Jeroen De Winter komt voor het eerst in actie. Hij is geselecteerd voor de Aveve Super Finale op de B piste (omstreeks 18u), met Gretel en Gravina.
Voor Patrik is er de proef Flandria Rent, een barema C Speed and Handiness, voor ons speedpaard Umosa.

Daarna komt onze speed-pony Lucifer in actie, samen met Thibeau Spits bij de mini-steeple.
Dat wordt een opwarmer voor één van de sportieve hoogtepunten op Jumping Mechelen, de Grote Prijs Topsport Vlaanderen. Afhankelijk van de vorm op donderdag, zou Patrik starten met Withney of Comptesse.

4e dag; zaterdag 29/12/12
Deze dag is eerder de fokkerij-dag. In de proef Belgian Breds 1.40m, voorbehouden voor de paarden die in België geboren zijn, komt Patrik met Comptesse vd Withoeve aan de start (B-piste, +- 12.15u). Ook de hengsten springen op zaterdag. Omdat Jeroen nog te jong is, neemt Patrik zelf onze hengst Va-Vite over in de Sires of The World (A- piste, +- 19.30u). Later op de avond komen ook de jonge hengsten in actie op de B-piste. Hiervoor rekent Jeroen De Winter op Vondel DH Z (Va-Vite x Darco), bij de 5-jarigen. Patrik komt met de 4-jarige Donckervoort eerder aan de beurt, in de proef Poels & Co (omstreeks 21.15u, B piste).

Voor Jeroen De Winter is het nog uitkijken naar de proef Voeders Lannoo 1.20m LRV, een kwalificatie voor de finale op zondag, samen met de merrie Rapsody (moeder v Va-Vite).

Op zaterdag komt Uletta (Cento Lano x Thunder) aan de start, samen met Patrik, in het Vlaams Kampioenschap (A-piste, 13.15u).

Dag 5, zondag 30/12/12
Er zijn nog enkele kleinkinderen Ceulemans - Spits die vol ongeduld hebben gewacht op hun deelname in Mechelen.
Onze neef Jorgen De Winter mag meteen om 8u aan de beurt, in de proef Greenfield Selection Children paarden 1.10, met Tommy. In de proef 1.10m pony's Children zijn het onze zoon Marnick Spits (Venus) en onze neef Jorich Spits (Galinka) die onze aandacht krijgen.

Dan gaat onze volledige aandacht uit naar de FEI Wereldbeker Jumping Prijs Land Rover. Het is steeds een hele opdracht, een proef tegen de limiet van het vermogen, en altijd bijzonder technisch gebouwd. Als ruiter is het een hele eer te mogen starten, en Patrik rekent op Withney. Ze heeft een bijzonder goed seizoen gekend, weliswaar op minder hoge parcoursen. Ze heeft in haar topjaren al wel bewezen dat ze 1.60m parcoursen tot een goed einde kan brengen. Op haar 13e is ze nog lang niet versleten. Ze voelt topfit aan, en we duimen uiteraard mee op een goed resultaat voor alle Belgen.

Om 18.30u springt Patrik zijn laatste proef in de Nekkerhal, in de proef Stad Mechelen, "last chance", met ofwel Comptesse, ofwel Umosa.

Tot hier ons overzicht. We weten hoeveel er bij een organisatie van een wedstrijd komt kijken. Ons respect en onze dank aan de organisatie van Jumping Mechelen. We kunnen alleen maar iedereen overtuigen om zeker en vast een kijkje te gaan nemen, het is altijd de moeite waard. Hopelijk tot dan!

Dit weekend springt Patrik nog zijn laatste voorbereiding naar Jumping Mechelen toe. Samen met Va-Vite en Comptesse vd Withoeve is hij actief op CSI** Roosendaal.
http://www.jumping-mechelen.com