29-12-2012

Grote Prijs voor Simon Delestre, Jérome Guéry knap 2e.

Voor Withney is het ooit ook allemaal in Mechelen begonnen. Als 6-jarige won ze de AVEVE Super Finale, dat is ondertussen zo'n 7 jaar geleden. Op de wedstrijd jonge paarden worden de best geklasseerde 6-jarigen uitgenodigd voor deelname tijdens Jumping Mechelen.
Deze wedstrijden kan Patrik niet meer combineren met zijn wedstrijdagenda, maar onze neef Jeroen De Winter had zijn paarden Gretel S en Gravin hiervoor weten te selecteren.

Met Gretel heeft hij een bijzonder comptetief paard mee. Ze wist haar ook te plaatsen voor de barrage. Jeroen liet er geen gras over groeien, haalde een hoog tempo, maar nét iets te dicht bij één rechte, met de fout tot gevolg. Wel de snelste tijd, maar.. Winst in deze rubriek was er voor Pieter Kenis.

Onze aandacht ging op vrijdag vooral uit naar de Grote Prijs Topsport Vlaanderen.
Withney is in goede doen, maar we wisten dat het een lastige opdracht zou worden. Eén fout kwam er, op de uitsprong van de combinatie, de KBC hindernis.
De driesprong, die voor velen wel een struikelblok was, kwam ze heel goed door.
Ook voor Gregory Wathelet en Citizenguard Cadjanine Z, was er die ene fout teveel aan. Cadjanine sprong wel heel goed. Het geeft zowel voor Withney als Cadjanine zeker vertrouwen, naar de Wereldbeker toe. Die staat op zondagnamiddag geprogrammeerd.

Als laatste starter in de Grote Prijs, zagen we nog Joe Clee aan het werk met Diablesse de Muze. Voor Joe is het de eerste keer dat hij de 5-sterrencompetitie deel neemt, maar hij heeft enkele bijzondere fijne paarden op stal.
Met Diablesse kreeg hij een heel lichte fout, verdorie toch. Ook Joe hadden we graag in de barrage gezien, hij had er zeker een tijd op kunnen zetten.

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage. Als eerste kwam Simon Delestre binnen (Frankrijk). Hij zette meteen een scherpe tijd neer, goed voor de overwinning.
Jérome Guéry, onze Belgische Kampioen, kwam nog heel dicht met Upper Star, en strandde op 1 seconde achterstand op een 2e plaats.
Niet alleen de sport heeft er voor gezorgd dat het een geslaagde avond was, maar de pluim gaat zeker naar speaker Frederick De Backer die het publiek wist te entertainen en op te warmen om de ruiters te ondersteunen.

Op zaterdag is het voor ons een rustige dag. Vorige week voelde Umosa even niet fit aan, om mee te nemen voor de 5-sterren-competitie. Onze Uletta is tot nu toe een waardige vervangster gebleken. Vandaag is Umosa wel topfit, en start ze wel in het Vlaams Kampioenschap.

Met Comptesse startte Patrik in het jachtparcours op vrijdag aan een verschroeiend tempo. Comptesse doet dan ook graag mee, maar kreeg toch haar fouten op het einde van het parcours.
Vandaag mag het een tikkeltje langzamer, maar hopelijk vlekkeloos in de kwalificatie van de Belgian Breds.
Deze proef staat open voor Belgisch gefokte paarden. De selecties gaan door op de B-piste, de beste 25% gaan door naar de 2e ronde op de A piste.

's Avonds komen de hengsten nog in actie. Bij de 4-jarige hengsten springt Patrik mee met Donckervoort. Onze neef Jeroen De Winter rijdt met Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) bij de 5-jarige hengsten.
Via de link kan je diverse startlijsten vinden. Opmerkelijk is bij de 5-jarigen dat er maar liefst 4 hengsten, van de 20 starters, van bij ons komen. Naast Vondel, zijn dat Can Remember met Vincent Lambrecht, Caspar met Bart Bomeré en Cupido du Coin Perdu met Nico De la Rue.
http://www.vlp.be/nieuws/jumping/Jumping-Mechelen-Startlijsten-online/