12-01-2013

Geslaagde pony-indoor LRV gewest Mechelen - Kontich.

Op zaterdag waren er de hele dag ponywedstrijden bij ons in de piste. Zelf deden we er met heel wat pony's mee, dus het werd best een drukke dag.
Het spannendste blijft het voor de kleintjes, in dit geval de tweeling Catherine en Lauranne Spits.
Ze deden het in de piste heel erg goed, met foutloze omlopen voor Catherine met Quinta, en voor Lauranne met Tino en Pluisje. Lauranne had voor zichzelf de lat omhoog getrokken, en deed met Tino al mee in B beginnelingen, waar de hindernissen toch al 70 cm staan. Ze mocht voor de eerste keer al barrage rijden, ook dat verliep volgens plan. Ze werden toch knap 6e.

De resultaten van de meer ervaren ruitertjes Mieke & Julie Ceuterick, Nathalie De Winter en onze zonen Marnick en Thibeau Spits waren ook heel erg goed. Het provinciaal kampioenschap is voorzien op zondag 24 februari. Gisteren zijn er nog enkele selectiepunten verdiend, maar of dat voldoende zal zijn, wordt pas geweten na de laatste gewestelijke indoor die doorgaat in Kontich op 3 februari. Zeker is dat het een heel fijne dag was, die mooi in beeld is gebracht door fotografe Tess Dewerie.
De foto's kunnen via de link bekeken worden, en er is ook een bestelmogelijkheid via de website. Met dank aan Tess!

Er is verder goed nieuws voor het Groentenjumping-team. Ooit komt er versterking. Vannacht is Vince geboren, zoontje van trouwe medewerkers Kathleen De Winter en Sven Verelst. Proficiat aan het jonge gezin!

Ook vanuit het Nederlandse Drachten kwam er goed nieuws. Op vrijdag plaatste Withney zich voor de barrage van de FEI-ranking class 1.50m. Withney deed ook in de barrage haar uiterste best, en kreeg een pechfout op de voorlaatste hindernis. Haar prestatie was toch goed voor de 7e plaats! Prima zo. Als Patrik op het secretariaat kwam voor de inschrijvingen voor zaterdag, kreeg hij te horen dat er voor hem toch een plaats was om te starten in de Grote Prijs. Patrik besloot deze kans niet te laten liggen. Daarvoor werd het programma aangepast, en mocht Uletta op zaterdagavond de FEI-ranking proef springen. Ze deed prima haar best, maar incasseerde wel 2 fouten.
Deze namiddag wordt de Grote Prijs verreden, omstreeks 15u. Via www.uhorse.nl is het te volgen via livestream.
http://www.oypo.be/pixxer.asp?path=o62gfp54&user=tessdewerie

Bron foto: Tess Dewerie