13-01-2013

Patrik en Withney; knap 3e in Grote Prijs CSI*** Drachten!

Vorige maandag stond er geen wedstrijd op de agenda voor Patrik. Nu, enkele dagen later, keert hij tevreden huiswaarts vanuit Drachten.
En weer is het Withney die voor de topprestaties zorgt. Twee x komt ze aan de start. Op vrijdagavond was er nog 1 fout in de barrage van de 1.50m FEI rankingsproef. Dat was al goed voor een 7e plaats.

Vandaag liep het helemaal prima voor Patrik en Withney in de Grote Prijs. In extremis mocht hij nog starten in deze Grote Prijs, wegens afmeldingen. Patrik was één van de 14 combinaties die de basisomloop foutloos wisten af te leggen.
Als 4e combinatie moest hij deze barrage rijden. Hij reed vlot in het begin van zijn barrage, maar wou toch niet teveel risico's nemen, om die nul te houden.
Hij slaagde hier in, en bleef lange tijd op een tweede plaats met een chrono van 33.61 sec, na de Nederlander Robert Vos, die finishte in 33.38 sec.
Als laatste starter kwam Amy Graham nog in de ring voor Australië. Zij legde de omloop af in 33.31 seconden en haalde zo de overwinning van de Grote Prijs Drachten binnen.

Op voorhand wilden we zeker tekenen voor de 3e plaats, dus een prima prestatie van Withney. Er werd niet enkel een mooie geldprijs verdiend met dit klassement. Patrik won ook een weddenschap door de GP te rijden niet met een rode neus, maar met een geel dekseltje op zijn neus.. 't Zal chique geweest zijn.. Een afspraak gemaakt op de après ski party op zaterdagavond met zijn collega-ruiters.. Hopelijk zijn daar geen foto's van. Withney zal het in ieder geval niet gemerkt hebben, en deed perfect wat van haar verwacht werd. Hij was toch de ruiter die alvast het meest applaus kreeg voor de start..

Uiteraard zijn wij fier op Withney, die prima van start gaat in 2013. We waren ook bijzonder verheugd de nieuwjaarskaart te krijgen van CSI*** Villeneuve Sur Lot, waar Withney schittert!! Ze won daar in 2012 de Grote Prijs, en krijgt hierdoor de eer om op de kaart te staan.

Bij ons in de rijhal zijn er ook tal van weddenschappen afgesloten op de LRV wedstrijd van de paarden. De klasse licht werd 2x gewonnen door Willy De Beck, met een 8-jarige zoon van Comptesse vd Withoeve, in combinatie met Concorde vd Helle. In de namiddag bleef Willy zijn nichtje Stefanie Moens voor, en onze neef Jeroen De Winter met Illuna (Casall) op een 3e plaats. In de hoogste reeks klasse Zwaar won Jeroen in de voormiddag met Daskia, in de namiddag waren ze goed voor een tweede plaats, en werd hij tevens 3e met Rapsody.
http://www.icnndrachten.nl/programma-2013/