31-12-2007

Cayak DH 7e in GP CSI***** met Japanse ruiter Eiken Sato.

Tot voor 2 jaar stond het schimmelruintje bij ons. Groot was Cayak niet, maar deze week sprong hij toch wel als een hele grote. We hadden Cayak gekocht als jong paard en hem ooit voorgesteld op de BWP hengstenkeuring. Ze hebben hem na de exterieurkeuring niet genomen, en hebben dus ook niet zijn kwaliteiten op de sprong kunnen bekijken. Toen deze week Cayak met één fout in de barrage van de CSI***** beslag kon leggen op de 7e plaats, heeft ons vake eerst heel blij geweest, en achteraf toch ook wat gevloekt. Hadden ze hem maar gekeurd, dan was hij nog bij ons geweest... Het was destijds ook wikken en wegen om hem al dan niet hengst te laten. Omdat hij iets te weinig met zijn werk bezig was als hengst, is de knoop dan toch doorgehakt. We hebben tot zijn 8 jaar er héél wat proeven mee kunnen winnen, en hem tot 1.45m niveau gebracht. Het is een opsteker voor onze stal dat hij toch bevestigt op het hoogste niveau.
We hebben zelf met Withney niet het meeste geluk gehad. In de afsluitende 1.45m proef van gisterenavond liet ze toch weer haar vermogen en klasse zien, maar ging het fout op 1 hindernis. In de barrage achteraf was hard weeral niet hard genoeg. Voor zo'n snelle barrages zou ze momenteel nog niet klaar zijn.
Eerder op de dag hadden we kunnen genieten van de wereldbeker. Het zat echt niet mee voor onze Belgen, maar de prestaties van Pieter Devos, Jos Lansink, Judy-Ann Melchior en Patrick McEntee waren toch weer prima. Pech op 1 hindernis, waardoor de barrage een buitenlands onderonsje werd.
Toch is de winst van de Grote Prijs een gedeeld Belgisch succes. De jonge Britse ruiter William Whitaker rijdt al een tijdje paarden voor Fabien Schreiber. Fabien is een trouwe handelspartner van ons, maar was gisteren niet aanwezig op de concours. Toen William won met de schimmelmerrie Arielle (v. Acord) heeft Patrik dit geweldige nieuws telefonisch gemeld aan Fabien. Als jong paard heeft de Belgische ruiter Fabrice Galdini de juiste opleiding gegeven aan Arielle, en het werpt zeker zijn vruchten af.
Van onze 2 schimmelhengsten mogen we ook tevreden zijn. Sherlock K deed het prima in de 6-barenproef. Een 5e plaats na een sprong over 1.90m en een balk op 2.00m. Er waren nog 3 combinaties over 2.05m gegaan, en het record van Jumping Mechelen werd scherper gezet door Robert Whitaker. Hij wist over 2.10 m te springen.
Onze andere schimmelhengst Cento Lano mocht gisteren ook nog eens optreden met Jenny Jones in de Darco-Cup. Jenny had nog nooit met Cento Lano gereden, maar het was er niet aan te zien. Ze deed het prima. Een foutloze omloop in een scherpe chrono. Een teamgenoot van Jenny had een foutje met een andere zoon van Dobel's Cento, en zo werden ze toch mooi 4e. Ons vake ging achteraf Jenny bedanken voor de mooie rit met Cento Lano. Hij vond ook dat Cento Lano met Jenny erop zoveel mooier was. Mannen! Maar deze keer mag ik hem geen ongelijk geven. Bedankt, Jenny en Maurice!