01-01-2008

Gelukkige verjaardag, vake!

Elk jaar op nieuwjaar durven we hem wel eens te vergeten... Ons vake is op 1 januari geboren, dus vandaag weeral een jaartje ouder. Vorig jaar heeft hij vol bewondering gekeken naar de uitzendingen van "Boer zoekt vrouw". Ons moeke is iemand die graag rustig iets gaat eten. Bij ons vake staat het woord "rust" niet in zijn woordenboek. Ik heb hen toch samen een bon cadeau gedaan om iets te gaan eten in het Orshof. Dan kan het misschien in combinatie met het één of ander paardenevenement in Limburg. Voor de rest heeft hij vandaag nog een cadeau gekregen. De tekst die ik hierbij voeg is geschreven door Karine Emmerechts. Je ziet ze op de foto zitten naast nonkel Paul. Ze is de mama van Sébastien Robeyns, die mee heeft gedaan in "de Jeugd van Tegenwoordig" op VT4. Dankjewel Karine, voor je mooie woorden! Je bent altijd welkom bij ons op stal, want je brengt de paarden absoluut tot rust. Bedankt daarvoor. Hier volgen de woorden van Karine:

"Stal Ceulemans de helpende hand en altijd klaar met een oplossing.

Het is allemaal zo begonnen :

Ik denk dat ik sinds mijn geboorte reeds gepassioneerd was door de paarden. Het enige wat leuk was op de kermis, waren de levende paardjes die 4 rondjes liepen met kinderen op hun rug.

Op mijn 6de ben ik in een manege beginnen rijden met paarden die van een koopman kwamen en daar stonden om te verkopen. Dikwijls in het zand gebeten, maar men leert met vallen en opstaan.
Op mijn 11de heb ik een jaarling gekregen Citora, dochter van Sudan, zeer temperamentvol, zoals ik ze graag heb. Helaas heb ik haar moeten afgeven toen ze 6 was door een zware koliekaanval. Ze lag dood op de wei.
Twee weken later kreeg ik Gazelle, dochter van Picasso de Lauzelle waaruit ik een merrieveulen, Merveille du Monde, heb gekweekt met een Arabische volbloed omdat ik meer pit in mijn paard wou en een iets kleiner en fijner paard dan mijn Gazelle die bijna 1m80 was en nogal zwaar gebouwd.
Merveille is kort gehuwd geweest met Broere Jazz en ze heeft me een toffe hengst gegeven, ondertussen wel ruin, Odace, ook zeer temperamentvol met enorme capaciteiten in dressuur. Doordat hij te snel groeide tussen zijn 3de en 5de , had hij enorm veel last van spier- en peespijnen. Hij moest veel rusten om zijn pezen en spieren niet over te belasten.

Omdat ik dan niet veel meer kon rijden ben ik, via mijn beste vriendin Vera, bij Patrik en Kristel terecht gekomen.

Ik heb meer dan een jaar met paarden van hen mogen rijden en les gaan volgen, in de dressuur weliswaar, ik ben geen springruiter meer, totdat mijn eigen paard weer bereden kon worden.

Zij hadden volle vertrouwen in me en ik mocht en mag nog steeds, met hun beste paarden rijden. Je kan je wel inbeelden hoe fier ik daarop ben. Alle paarden waren 1 voor 1 tof.
Enkele paarden die ik zeker nooit zal vergeten zijn : Robin van Roosendael, Orpailleur, Mille Ramiro (waarvan ik een 3jaar heb staan), Valoubet, Witney en nog vele andere paarden die ik graag heb gereden maar waarvan de naam me niet direct bijkomt.

Momenteel is mijn grote “shoe” Cyber, nen toffe en brave, mooie en lieve hengst.

Ik ben wel al een jaartje aan het sukkelen met mijn tijd en heb al een aantal keren het rijden bij Stal Ceulemans moeten overslagen. Ik hoop dat ik vanaf volgend jaar alles een klein beetje op orde heb en terug wekelijks voor het plezier en de fun, paarden kan gaan rijden bij Stal Ceulemans.

Wij hebben 2 jaar geleden bij Stal Ceulemans een merrie gekocht voor onze zoon. Zij noemt Bieke van de Dwerse Hagen, dochter van Codex, ze was toen net 4 jaar. In het begin hadden we het er een klein beetje moeilijk mee maar Patrik heeft ze dan een paar weken zelf terug op training genomen, dat is 1 van hun services, en ze is op dit ogenblik de allerliefste merrie van onze stal, ik zou ze voor geen geld van de wereld willen missen

Je kan aan Patrik, Kristel en Jos Ceulemans enorm veel vragen en ze zullen steeds hun best doen om je te helpen. Ze staan altijd voor iedereen klaar, welk tijdstip ook. Eigenlijk plooien ze zich in duizend en wringen ze zich in tal van bochten om iedereen te kunnen helpen.

Deze mensen hebben zeker hun plaats in mijn hart en in de hemel, ik zal hen nooit vergeten.

Patrik, Kristel en stal Ceulemans, wij wensen jullie van harte veel succes in de toekomst op alle gebied en ik hoop dat we nog lang bevriend mogen blijven. "