08-01-2008

BWP hengstenkeuring met -gala op 17-18-19 januari te Moorsele.

Voor de derde maal op rij zal de Zilveren Spoor te Moorsele de "place to be" zijn voor de BWP hengstenkeuring. Op donderdag zal vanaf 14u de exterieurkeuring gehouden worden, en op vrijdag starten ze met het vrijspringen voor de kandidaat-dekhengsten vanaf 9u.
En van deze kandidaten is door ons gefokt, en wordt in Moorsele voorgesteld door mede-eigenaar Joris De Brabander. We kijken dus uit naar de prestaties van Eclips van de Dwerse Hagen, zoon van Querlybet Hero uit de topprestatie-merrie Isaura van de Helle.
Verder komen we nog sportief in actie tijdens het BWP-gala, dat aanvangt op vrijdag 18 januari vanaf 18.30u. Dan mogen de BWP goedgekeurde dekhengsten aantreden in het BWP-hengstenkampioenschap. Patrik zal meedoen bij de 6-jarige hengsten met Cyber van Vrijhern. Tijdens jumping Mechelen deed hij met Cyber n uitschuiver in een bocht. Hij was iets te gretig voor de overwinning, en Cyber had het niet direct begrepen, en daardoor wel wat tijd verloren. Het heeft ons vake in Mechelen 10 pinten gekost, omdat hij had gewed dat Patrik met Cyber wel aan de tijd van Yves Vanderhasselt kon... Het zal hem leren, met dat wedden altijd! Wij zelf hebben nog geen weddenschap van hem kunnen winnen, maar soms verliest hij toch..
In ieder geval hopen we op een mooie en sportieve avond in Moorsele. Onze paarden mogen ook volgend weekend alvast van stal. Dan trekken we op zaterdag richting Heikant (Hulst, Nl) voor een manche van de Golden Horse Trophy.
http://www.bwp.be