18-01-2008

Cyber van Vrijhern wint de proef voor 6-jarige dekhengsten op het BWP-gala.

Vandaag niets dan goed nieuws!
Op de BWP hengstenkeuring was er in Moorsele heel wat volk. Voor diegene die er niet waren, toch even een korte samenvatting.
Op de website van BWP kan je de ook de uitslagen vinden van de wedstrijden tijdens het hengstengala, en de uitslagen van de hengsten die doormogen naar de 3e fase.
We waren zelf met grote belangstelling de prestaties gaan volgen van 2 kandidaat-dekhengsten.
De Querlybet-zoon uit Isaura van de Helle liet zich goed zien op de sprong. Eclips van de Dwerse Hagen mag morgen opnieuw aantreden. Hij is één van de 57 kandidaat-dekhengsten die de eerste selectie "overleefd" hebben.
Een 2e hengst waar we interesse voor hadden was Vertigo Saint-Benoit. Tijdens jumping Luik hebben we zijn volle broer Uriano Saint-Benoit gekocht. Uriano is een zoon van Ogano-Sitte, en hij presteerde daar bijzonder sterk bij het vrijspringen.
Ondertussen hebben we Uriano al leren kennen en appreciëren als een bijzonder fijn paard, ééntje voor de toekomst.
Als dan zijn jongere broer Vertigo ingeschreven staat voor een keuring, dan mag je best wel alert zijn.
Patrik was vandaag bijzonder onder de indruk van Vertigo. Hij ziet er een groot sportpaard in met heel veel vermogen en klasse. We hebben Vertigo Saint-Benoit gekocht, en hij zal weldra bij ons in de stallen staan.
Hij is ook één van de 57 gelukkigen die morgen door mag.
Laat ons hopen dat de keuring van Vertigo verder ook gunstig mag verlopen.
En dan naar het hengstengala! Ons "Sieberke" ofwel onze Cyber Van Vrijhern deed het toch maar weer!
Met zijn 8 waren ze bij de 6-jarigen in de barrage, en deze keer liep alles vlot en vlekkeloos!
De winst was een feit! Proficiat, Patrik en Cyber!
Het werd daar allemaal niet weggegeven. Tweede werd Climax van de Heffinck met Kai Vering. Op de derde plaats stond Donaat Brondeel met Breemeersen Adorado.
Eerder op de avond won Dirk Demeersman met Diabeau de proef van de 5-jarige dekhengsten. Kai Vering had een abonnement op de 2e plaats, dit keer met Lagerfeld. Op de derde plaats stond Raf Vermeulen met Didas de l'Esperance.
Bij de proef van de dekhengsten ouder dan 7 jaar, waren er slechts 2 in de barrage. Daar wist Nick Vrins met Chicago Z de proef te winnen, voor Koen Vereecke met Courtello.
Er werd ook tijd gemaakt voor nieuwe BWP-ambassadors.
Ik heb zo'n spijt dat ik vandaag zelf niet ben kunnen gaan kijken..
Dit jaar werden Ohio van den Paddenborre en Nonstop gehuldigd. Blijkbaar zou Michel Spaas los op het haar van Nonstop in de piste verschenen zijn!
Dat we dat hebben moeten missen.. Die hengstenshows vroeger bij Michel Spaas, waren ook altijd overgoten met show. Hij heeft er een neus voor. Proficiat en doe zo voort!
Wij kijken alvast uit naar de dag van morgen.. Het zal nog spannend zijn, want de jury moet selecteren...
Hopelijk kunnen we morgenavond opnieuw goed nieuws brengen..
http://www.bwp.be

Bron foto: Galop