19-01-2008

Vertigo Saint-Benoît mag door naar de 3e fase!

Gelukkig! Wat een spanning was het ook vandaag! De BWP hengstenkeuring zou op haar 2e dag toch nog een serieuze selectie kennen.
Eclips van De Dwerse Hagen (Querlybet Hero x Isaura van de Helle)(in mede-eigendom met Joris De Brabander) sprong vandaag ook weer goed, maar haalde de volgende fase niet.
Dan was het uitkijken naar onze 2e hengst... Gisteren kochten we de hengst Vertigo Saint-Benoît. Patrik ziet er een fantastisch sportpaard in. We hoopten ook dat de jury er iets in zou zien... Vandaag liet Vertigo opnieuw een goede indruk na, en hij krijgt groen licht voor de volgende fase.
We zijn de fokker Daniël Hotte bijzonder dankbaar dat we de kans hebben gekregen om Vertigo aan te kopen. We waren absoluut niet de enige die geïnteresseerd was.
Vooral toen het lijstje bekend gemaakt was van de kandidaat-dekhengsten die door mochten naar de volgende fase, kwam er vraag van binnen- en buitenland.
We willen Vertigo bij ons op stal, en samen met Cento Lano, Catalano, Va-Vite en Cyber van Vrijhern, denken we dat we de fokkers echt iets kunnen aanbieden.
We hopen dat ook de derde fase vlot mag verlopen. Dat zal nog een hele klus zijn! Vertigo heeft op het moment nog geen zadel van dichtbij gezien...
Patrik was al eens gaan polsen of er zoiets bestond als een uitgestelde derde fase... Toch niet!
Vol goede moed, maar niet te overhaast gaan we er volgende week aan beginnen!
Vertigo doet voor zijn leeftijd nog jong genoeg aan, dus rustig opbouwen. Er waren verder nog goede jonge hengsten voorgesteld. Opvallend was ook de hengst Epleaser, een For Pleasure-zoon uit de merrie Valentina van het Heike (tijdens Jumping Mechelen nog 4e in de GP onder Jos Lansink).
Het volledige lijstje kan je overlopen op www.galop.be.
Bij de oudere kandidaat-dekhengsten zijn ook 2 opvallende sportpaarden toegelaten tot de volgende fase;
Amaretto d'Arco liet tijdens Jumping Mechelen met amazone Louise Morley een bijzondere indruk na.
Ook Tauber van het Kapelhof die met Ludo Philippaerts al heel wat proeven gewonnen heeft, mag zich ook zo goed als zeker opmaken voor een dek-carrière.
De 3e fase vindt plaats op 15 maart in de ruiterschool van Oud-Heverlee. Dan zijn het dus de proeven onder het zadel.
Succes Patrik en Vertigo!