04-02-2008

Dirk Vinckx wint Z-indoor provincie Antwerpen.

Vrijdag was Wim Vinckx met onze hengst Catalano bij de hengstencompetitie de snelste man in de barrage.
Gisteren was het in Merksplas zijn tweelingbroer Dirk die de winst behaalde in de 2e selectiewedstrijd voor de springruiters klasse Zwaar.
Van de 70 starters, wisten er maar liefst 17 de barrage te behalen.
Als eerste in die barrage kwam Jan Stoffelen binnen met de Andiamo-zoon An-Bingo. An-Bingo is de jongere broer van An-Sidec, die vorig jaar nog in het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarigen met Joe Clee het brons behaalde.
Deze An-Bingo is ook een heel vermogend en competitief paard. Ze reden gisteren ook een perfecte barrage, maar net iets trager dan Dirk met Aro. Het zou goed zijn voor de 2e plaats. De 3e plaats was voor Louis Geysen, en op 4 stond Toon Raeymaekers.
De selecties voor de klasse Zwaar zijn gemaakt. De provinciale indoor vindt plaats op 24 februari in het hippisch Centrum Moervelden te Ranst.
Wij zullen er dan zelf niet kunnen bij zijn, want we zitten zelf dan op jumping Hasselt.

Op zaterdagavond waren we nog naar het BWP feest geweest. Het was er prima verzorgd, en er werd uiteraard tijd gemaakt om enkele verdienstelijke fokkers te huldigen.
Er wordt ook jaarlijks een award uitgereikt, die eenzelfde fokker maar één keer kan verdienen. Dit jaar viel de beurt toe aan Jan Winters. Hij is jaren actief geweest als bestuurslid binnen de fokkerij in de provincie Limburg. Hij is de fokker van o.a. Tauber van Het Kapelhof, het prijzenbeest van Ludo Philippaerts.
Vorig jaar kende BWP ook aan 14 merries het elite-predikaat toe. Onze buurman Luc de Brabander mocht zelfs voor 2 merries dit predikaat ontvangen, Bonita van het Leliehof en Winnie. Luc en zijn vrouw Fabienne doen enorm veel voor hun paarden, en zijn ook vaste helpers bij ons op de groentenjumping. Het was ruiter Pieter Goyvaerts (en bovendien ook bestuurslid van de Groentenjumping) die ervoor zorgde dat het prestatielabel behaald werd.
Een andere Groentenjumping-helper mag van nu af aan zijn merrie Alinka ook als "elite-merrie" beschouwen. Dirk Luyckx is de trotse eigenaar van de Codex-dochter Alinka, en onze schoonbroer Erik De Winter heeft er voor gezorgd dat Alinka het prestatie-label wist te behalen.
Goed, zo! Proficiat!