14-02-2008

Vanavond finale van de hengstenproef 1.20m in Zwolle.

Gisteren is het voor de jonge hengsten in Zwolle allemaal begonnen.
Het was nog geen grote stoef, de eerste kennismaking met de piste, maar we houden moed!
Met Opium de Salbris heeft Patrik al enige wedstrijdervaring, en eigenlijk deed hij het goed. In de barrage mislukte 1 bocht, waardoor hij een stop kreeg aangerekend.
Met Catalano en Va-Vite was de eerste proef ideaal als kennismaking tussen ruiter en paard, en kennismaking met de indoorpiste. Ze haalden spijtig genoeg de barrage niet, maar achteraf was er toch een tevreden Patrik.
De hengsten gaven hem een goed gevoel, dus dat is ook wel belangrijk.

Vandaag waren er overdag junior-rubrieken, waar er bijna een overwinning was voor onze Belgische ruiter Nick Van Turnhout. In de grote toer 1.35m moest hij enkel Ruben Romp (zoon van de bekende Nederlandse ruiter Bert Romp) laten voorgaan. Proficiat Nick!

Vanavond staat de finale voor de jonge hengsten op het programma. We duimen mee van op het thuisfront! Ons vake is als supporter (en criticus als het over de hengsten gaat...) wel mee, maar zelf bleven we graag thuis.
Vandaag is immers mijn petekindje Nathalie De Winter (dochtertje van Wendy en Erik) jarig. Ze wordt 5, en als er gefeest wordt met de families Ceulemans en De Winter, is het ook altijd wel gezellig.
Nathalie wordt ook letterlijk en figuurlijk door iedereen van haar familie op handen gedragen...
http://www.zwolleinternational.nl