23-02-2008

Ambassador stunt in het jachtparcours, knap 2e op CSI*** jumping Hasselt.

Dat Ambassador snel kan zijn, dat is geweten! Maar vandaag moest hij toch weer alle registers open trekken, om in het jachtparcours vooraan te kunnen staan.
Hij was wel 2 seconden sneller dan de winnaar Wilm Vermeir met Wizard van de Donkhoeve. Patrik nam met Ambassador zoveel risico, dat er toch een balk uit de lepels viel.
Gelukkig werden dit strafseconden, en mocht hij toch héél tevreden zijn met de 2e plaats. Fijn ook dat de winst in deze internationale rubriek voor België was.
In de andere rubrieken vandaag voor de CSI*** was er eerder op de dag een Brits succes voor Hannah Paul in de 1.45m proef. Diezelfde amazone werd in de kleine grote prijs 3e, net na de Egyptenaar Abdel Said en Ludo Phillippaerts.

Onze andere paarden zijn in vorm. Adagio en Sherlock K hebben al goed gesprongen, maar konden zich nog niet klasseren. Hopelijk morgen een beetje meeval!
Ambassador mag morgen ook nog even aan het werk. Gisteren liep hij in de spiegelproef ook goed, maar toen kreeg onze paashaas geen zicht op de laatste hindernis. Het masker hing wat voor zijn ogen.. Op het einde van de avond gisteren dachten we, dit wordt niets van 't weekend.
Zo zie je dat er plots toch een mooi resultaat uit de lucht komt vallen!
Waar er ook een mooi resultaat uit de lucht kwam vallen, dat was wel op de Breederscup in Ranst.
Schoonbroer Raf Spits heeft dus echt wel meegedaan!
Hij had het meer dan behoorlijk gedaan, en kreeg 1 foutje.
Na 10 jaar niet meer op een paard gezeten te hebben, en deze week slechts 2 keer er op gezeten te hebben.. Knap!
Winst was voor de stam van Leo van Laer uit Kasterlee.
Vandaag was er ook heel wat volk komen kijken naar de Queenscup, op het provinciale LRV-weekend (Moervelden, Ranst). Tot volgend jaar in februari mag Ilse Lenaerts zich de Queen van de provincie Antwerpen noemen. Proficiat!