24-02-2008

Grote Prijs Jumping Hasselt, Dirk Demeersman op 1, Ludo Philippaerts op 2.

Wat een sport hebben we vandaag gezien in Hasselt. Mooi!
Van de 65 starters kwamen er maar liefst 16 foutloos rond.
Bijna was het Patrik ook gelukt met de schimmelhengst Sherlock K. Sherlock sprong apart, maar kreeg een spijtige fout op de voorlaatste hindernis. Het is toch een opsteker. Fijn dat we vandaag over 2 paarden beschikken die Grote Prijs-niveau kunnen lopen.
We zijn achteraf door de barragekandidaten getrakteerd op echte topsport.
Het ging bijzonder hard. We hebben met Dirk Demeersman en Tymoon een schitterende winnaar!
Ludo Philippaerts heeft met Winningmood toch ook een topper op stal. Hij liet alle klasse zien, en werd verdiend 2e. We hebben thuis enkele nakomelingen staan van Winningmood. De aandelen stijgen!
Plaatsen 3 en 4 werden benomen door de Nederlandse klasseruiters Eric Vandervleuten en Harry Smolders.
De 5e en de 8e plaatsen werden opnieuw ingenomen door Belgische topruiters; Niels Bruynseels (Aluna) en Yves Vanderhasselt (Lune de l'Othain). Ook zij gingen bijzonder snel en foutloos in de barrage.

Toen ik naar huis ging, passeerde ik nog de zus van Dirk Demeerman. Ik wenste haar proficiat met de overwinning van Dirk. Ze begon over mijn "Debby en Nancy"-actie.
Straf, straf. Ze had het ook gelezen, en dat vond ik wel een eer. Ze vond het ook een goed idee om te proberen om Dirk op die sofa te krijgen. Nu zijn we dus met 2!
Dat gaf me extra moed. Onderweg naar huis heb ik dan al maar zelf een sms gestuurd naar de VTM om het heuglijk nieuws te melden van het Belgisch succes in de GP van Hasselt.
Misschien komt het vandaag nog niet op het nieuws.. Maar niets doen is altijd fout!
http://www.europ-horse.be