10-03-2008

Klassement van de 6-jarige dekhengsten; Catalano blijft op 1, Cyber op 2!

Het blijft spannend in elke jaargang. Zowel bij de 5-, 6- en 7-jarige dekhengsten zal de winnaar van het klassement nu vrijdag pas bekend zijn.
Er zijn dubbele punten te verdienen, en geen enkele hengst heeft voldoende voorsprong om al zeker te zijn van winst.
Momenteel staat Catalano nog aan de leiding bij de 6-jarige dekhengsten met 100 punten. Na zijn winst van de vorige week heeft Cyber van Vrijhern al een heel inhaalmanoeuver gemaakt. Hij staat knap 2e met 99 punten...
Er zijn nog goede hengsten bij de 6-jarigen. We hopen dat we de winst mee naar St-Katelijne-Waver kunnen nemen! Iedereen kan het komen volgen in Oud-Heverlee nu vrijdag vanaf 20u.
Zaterdagochtend zullen we ook vroeg op post zijn. De derde fase van de hengstenkeuring is voor ons zelden zo spannend geweest. We hebben zelf Vertigo Saint-Benoît die we mogen voorstellen onder het zadel.
's Morgens wordt hij eerst ook gereden door 2 andere ruiters, die hun mening mogen formuleren bij de jury. Zij voelen aan of hij voldoende "rij-typisch" is, en dit is ook belangrijk in de beoordeling als dekhengst.
In de namiddag zal hij zijn eerste sprongen onder het zadel maken voor een publiek. Thuis lukt het al aardig, we houden moed!
http://www.hengstencompetitie.be