14-03-2008

Hengstencompetitie 6-jarigen: Catalano goud, Cyber van Vrijhern brons.

Dat het tijdens de finale van de hengstencompetitie spannend zou worden, dat was wel zeker.
Er was heel wat volk komen opdagen in Oud-Heverlee om het allemaal te komen bekijken.
Wij keken vooral uit naar de reeks van de 6-jarigen. Onze 3 hengsten Va-Vite, Cyber van Vrijhern en Catalano stonden hoog in het klassement, en met de dubbele punten die er te verdienen waren, kon het nog alle kanten uit.
Va-Vite kreeg 1 fout in de basisomloop. Slechts 5 hengsten legden een foutloze omloop af, en daar waren Cyber van Vrijhern en Catalano bij!
Breemeersen Adorado stond na 4 manches 3 in het klassement, en samen met ruiter Donaat Brondeel, was hij gisteren foutloos en snel in de barrage. Patrik was met Cyber van Vrijhern wel sneller in de barrage, maar er kwam toch een balk. Dit zou goed zijn voor de 5e plaats in de proef, en een 3e plaats in het totaal klassement!
Dan hadden we nog een kans met Catalano. Wim Vinckx deed het perfect. Een mooie en snelle nulrit in de barrage, goed voor de 2e plaats in de proef, en de overwinning in het klassement!
Adorado won gisteren, en zette zich tussen Catalano en Cyber van Vrijhern in het eindklassement.
We zijn bijzonder tevreden! Opdracht volbracht!

Bij de 5-jarige dekhengsten ging de overwinning in de proef naar Dirk Demeersman en Diabeau, die hiermee ook het eindklassement won.
Bij de 7-jarige dekhengsten was het opnieuw Dirk Demeersman die de proef won met Contact van de Heffinck. De winst in het klassement bij de 7-jarigen was voor Karel Cox en Bufero van het Panishof.

Onze volgende opdracht is waarschijnlijk nog belangrijker. We hebben na de eerste fase van de hengstenkeuring in Moorsele (18/1/08) een kleine 2 maanden tijd gehad om Vertigo Saint-Benoît voor te bereiden op de 3e fase van de hengstenkeuring. Hij was nog niet zadelmak, maar de hengst heeft fantastisch goed meegewerkt. We zullen hopen en duimen dat hij het mag tonen aan de jury en het aanwezige publiek!
http://www.hengstencompetitie.be

Bron foto: Galop