15-03-2008

Vertigo Saint-Benoît goedgekeurd voor het BWP!

Vandaag was dus de derde fase van de BWP-hengstenkeuring.
Het was voor veel hengstenhouders bijzonder spannend. Zo ook voor ons, nu we de zoon van Ogano-Sitte voorbrachten. Voor Vertigo Saint-Benoît zijn het bijzonder zware weken geweest. Tijdens de 2e fase van de BWP-hengstenkeuring liet hij zich als één van de nieuwe springfenomenen bekijken.
Daarna zijn we begonnen om hem zadelmak te maken, en te werken onder het zadel.
Voor een paard als Vertigo waren die 6 weken niet echt voldoende om zich vandaag al te laten zien zoals hij echt is.
Hij heeft het braaf en goed gedaan, maar het spectakel van in Moorsele bleef vandaag misschien wat achterwege. Hij liet zeker bij enkele sprongen wel zijn klasse zien. (video's van Moorsele en Oud-Heverlee zullen zo spoedig mogelijk op deze website bij de fiche van Vertigo bijgevoegd worden)
De jury heeft in ieder geval besloten om Vertigo eveneens te aanvaarden als dekhengst. We zijn daar bijzonder dankbaar voor, en zullen er zeker het beste van maken.
Bedankt aan iedereen die vandaag zo meegeleefd heeft, bedankt aan alle medewerkers van BWP.
Dit weekend was zeker meer dan geslaagd. Open even het document hier in bijlage en je kan gauw zien hoe tevreden fokker Daniel Hotte en eigenaar Patrik wel met Vertigo zijn!

Na de hengstenkeuring was er nog een springrubriek voor teams. Ook van Stal Ceulemans was er een team aanwezig.
Onze neefjes Jeroen en Jorgen De Winter reden foutloos met hun pony. Daarna was het de beurt aan onze Groentenjumping-helpers en -vrienden Jeroen en Domien De Swert. Jeroen De Swert deed het ook foutloos, maar onder een iets te luid geroep van ons vake ging Domien in de fout. Dat kan gebeuren! Goed gereden, jongens! Dankjewel dat jullie voor onze stal uitkwamen!
http://www.bwp.be

Bron foto: Galop