22-03-2008

De ruiters, een volk apart, een stand van zaken na dag 1 van de Groentenjumping..

Deze ochtend kwam er weliswaar een lentezon piepen. Maar die zonnestralen waren niet sterk genoeg om de terreinen echt te laten drogen.
Met echt mooie schoenen komen is niet echt een aanrader, nochtans voor de sport is het allemaal in goede omstandigheden verlopen.
De buitenpiste ligt goed, en het stond garant voor mooie sport.
Er waren zelfs toeschouwers aanwezig! Alvast een pluim voor de ruiters, en voor iedereen die de Groentenjumping vandaag toch mee in gang heeft getrokken. We zijn vertrokken!

Nog even een kort wedstrijdverslag van vandaag.
De nationale proef 1.20m kende maar liefst een 160-tal deelnemers! De proef werd gewonnen door een amazone; Cynthia Gilissen, net voor Johan Goen en Laurent Pabiszak.
Onze stalruiter Wim Vinckx was mooi 5e met Catalano. Ook Va-Vite was dubbel foutloos, maar net iets trager.
Bij de proef van 1.30m liet Wim Vinckx zien dat hij echt op dreef is. Met zijn merrie Rivella finishte hij bijzonder snel en foutloos, dit was goed voor een 3e plaats. Dominique Hendrickx won deze proef met Udamco, net voor Charles Van de Peer, die heel speciaal vanuit Frankrijk kwam meedoen aan de Groentenjumping. Bijzonder sympathiek.

En waar zat Patrik in die proeven? Goed, maar rustig aan gereden. Withney toonde in de proef van 1.30m haar vorm, foutloos maar redelijk rustig gereden.
In de proef van 1.40m heeft hij er wel voor gereden. Hij kon dan ook rekenen op Ambassador van d'Abelendreef, en Sherlock K. Ambassador was bijzonder snel geweest in de 2e fase, goed voor een 4e plaats. Hij had met Ambassador lang aan de leiding gestaan, tot dat Patrik de tijd van Ambassador verbeterde met Sherlock K. Op dat moment op 1 en op 2, maar er waren nog andere snelle jongens..
Wilm Vermeir liet al met Wabab de Boerendans zien dat ze met hem mogen rekening houden. Een snellere chrono dan die van Ambassador, voorlopig 2e. Achteraf lukte het Wilm wel om de proef te pakken met Wizard van de Donkhoeve.
Wilm Vermeir dus op 1 en 3, Patrik op 2 en 4. Benieuwd of ze die vorm kunnen behouden tot maandag!

Morgen is de jeugd aan de beurt. Voor de wedstrijden van de Gouden Laars zijn er ook heel wat ruiters ingeschreven.
De proeven zullen van start gaan om 8.30u.
Het Groentenjumpingteam wenst iedereen een vrolijk pasen!

Bron bericht: gj