23-03-2008

Groentenjumping; dag 2; mooie sport voor een talrijk opgekomen publiek!

Ook dag 2 hebben we met ons team weer tot een goed einde gebracht. Momenteel is de karaoke goed ingezet, dus gezelligheid troef op de Groentenjumping.
Op sportief gebied was het ook een voltreffer.

Maar liefst 36 combinaties in de proef 1.40m bestemd voor de jonge Belgische ruiters (jonger dan 25 jaar). In deze Grote Prijs Gouden Laars ging de overwinning naar Jeroen Appelen met Uni Stop vt Hoksent. Op de 2e plaats hadden we Guillaume Ruant (Picobello Wodiena) net voor Talissa Witteboon (Valesco).

Talissa Witteboon had eerder op de dag al de proef van 1.30m gewonnen met Wirnac. Daar was ze een andere amazone te snel af. Op de 2e plaats stond Lisa Bruggeman met Blue Caracoa en op 3 Hannes Rooms met Wolga Lora van het Paradijs.

Hannes Rooms zagen we ook al bij de prijsuitreiking van de proef 1.20m Gouden Laars. Daar was er een gedeelde overwinning met Jeroen van De Vijver (Aragon van 't Paradijs) en Hannes Rooms (Wolga Lora).

Voor de scholieren 1.10m stond er ook weel op het spel. De eerste 3 prijswinnaars mochten met Jongerentravel op vakantie naar Frankrijk. Dit zijn geworden:
1. Bourguignon Vincent (Bellerose), 2. Jos Verlooy (LB Omar), 3. Axelle Delferrière (Ballista).

Voor de proef van de familierelais was er ook héél veel volk komen opdagen. Het was ook weer fantastisch hoe de ponyruiters het parcours met hun pony mochten springen, en daarna mochten papa, mama, nonkel of tante, broer of zus te voet over enkele hindernissen springen.
Met fierheid mag ik toch wel zeggen dat in de reeks voor de kleine pony's (a en b) de overwinning ging naar ons neefje Jorgen de Winter met zijn nonkel Johan de Winter.
Bij de grote pony's (c en d) ging de overwinning naar zijn broer Jeroen De Winter (Donna) samen met zijn papa en onze schoonbroer Erik de Winter. En het werd er niet weggegeven! Bijna ging de overwinning naar ons ander neefje Pieter Spits, maar Belgisch kampioen eventing nonkel Raf Kooremans ging op de laatste hindernis in de fout! Jammer, maar bijzonder spectaculair. Bedankt en proficiat aan iedereen!

De grootste proficiat gaat uit naar ons hele team! Jullie hebben weer heel wat pinten getapt, frieten gebakken, voor de mensen en ruiters gezorgd! Dankjewel!!

Morgen de derde en laatste dag Groentenjumping. Dan gaan we terug van start met de nationale proeven om 9u.
http://www.vlp.be