28-03-2008

Stap terug in de tijd; 1000 jaar Heist-op-den Berg.

We wonen wel in St-Katelijne-Waver, maar de band met Heist-op-den Berg blijft toch wel sterk. Daar is Patrik geboren en getogen, en heel de familie Spits woont daar. Als ze dan vanuit Heist-op-den-Berg een oproep doen naar ruiters, dan publiceren we die vraag graag op onze site;


Op zondag 7 september viert Heist-op-den-Berg zijn duizendjarig bestaan met een historische stoet. In die stoet zullen tien eeuwen Heist in beeld gebracht worden. Omdat we dit een gedenkwaardig evenement willen maken, hopen we op vele mensen die mee de handen uit de mouwen steken! Zo zijn we nog op zoek naar:

1 paard met heraut + 2 ruiters met STANDAARD + 5 ruiters met VLAGGEN voor de opening van de stoet.
11de eeuw: 2 maal 5 jagers te paard.
12 de eeuw: soldaten te paard (toch een aantal dat 'leger' weergeeft), graag 2 groepen van 5. In deze groep zoeken we een drietal ruiters die met vlag kunnen rijden.
Een groter aantal is steeds welkom!
Als we wagens vinden met de gepaste 'dessel', willen we een 5-tal tweespannen inschakelen met Brabantse paarden
Wie geïnteresseerd is om te komen helpen, graag een seintje aan Elfi Ceulemans, medewerker dienst cultuurbeleid (dinsdag en donderdag), Torengebouw, Oude Godstraat 1, 2220 Heist-op-den-Berg. Mail: ec@heist-op-den-berg.be. Tel.: 015 - 22 86 17 of 0497 - 66 40 53. Alvast bedankt!!! Groetjes Elfi


Zo Elfi, hopelijk kan je op 7 september samen met de inwoners van Heist-op-den-Berg genieten van een feestelijke dag. Veel succes.