30-04-2008

CSIO***** Lummen, van morgen 1 mei tot zondag 4 mei topsport in eigen land.

Vandaag zal de grote verhuis naar Lummen beginnen. De veterinaire controle vindt deze namiddag plaats, en de paarden vinden voor 5 dagen hun stal in Lummen.
Voor de CSIO doet Patrik graag beroep op Withney, Sherlock K en Adagio vd Dwerse Hagen.
Het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden begint ook morgen, en daarvoor starten Ultra Boy en Belvedère vd Dwerse Hagen.

Wij kijken vooral uit naar de nations cup, nu vrijdagnamiddag 2 mei vanaf 13u. Patrik maakt met Withney deel uit van het Belgisch team. De voorbereidingen zijn prima verlopen, en hopelijk kunnen we een goed resultaat neerzetten.

In de pers wordt Frankrijk getipt als topfavoriet. De Fransen willen punten sprokkelen om volgend jaar terug bij de 8 landen te zijn die Super League kunnen rijden.
Ook Canada komt met een team, en dat is een primeur voor Lummen.
Ze doen dit als voorbereiding naar de Olympische Spelen toe.
We zijn benieuwd of Erynn Bayllard en Robin Van Roosendael deel zullen uitmaken van dat team in Lummen.
Dat zou in ieder geval een fijn weerzien zijn.
Toen Robin van Roosendael 7 jaar was, is Patrik met hem 2e geworden op het Belgisch Kampioenschap van die 7-jarige paarden, toen nog in Kapellen. Het zal niet evident zijn om dat te evenaren met Ultra Boy of Belvedère. Maar zoals altijd doen we ons best!

Zaterdagavond wordt de Derby gereden. Patrik gaat zijn kans wagen met Adagio. Andere jaren mag de derby ook verkend worden door het publiek. Het is absoluut de moeite om dat eens te doen.
http://www.lummen-horses.be