16-05-2008

Een verwittigd ruiter, is zijn paarden niet kwijt....

Gisteren kreeg ik telefoon van Patrik. Ik merkte een soort van paniek in zijn stem, maar hij deed alsof hij alles perfect onder controle had.
"Kris, weet jij iets van een erkenning van onze camion? We hebben dat hier nodig, iets van het federaal voedselagentschap?".
Ik kon hem meteen geruststellen. De vrachtwagen was inderdaad ooit gekeurd of hij wel voldoende geschikt was om levende dieren te vervoeren.
"Oef, gelukkig, want anders zouden ze onze paarden aangeslagen hebben. Ik vond het niet direct, kan je een copy faxen?".
Het is allemaal perfect in orde, dus voor ons geen reden tot paniek.
Dat was de eerste keer dat we ooit de vraag kregen om die goedkeuring te laten zien. Ik vermoed dat er veel ruiters daar niet van op de hoogte zullen zijn...
Ik zou iedereen toch aanraden om zelf even te kijken of dit in orde is, en evt voor zichzelf het nodige hiervoor te doen.
Een verwittigd man is er 2 waard, en niemand zou graag zijn paarden tijdelijk moeten achterlaten wegens een administratief probleem.
Ondertussen hebben we op internationaal vlak al wel het één en ander meegemaakt, maar op gebied van controles is Spanje wel het strengste.
Vorig jaar in San Sebastian hadden we dat al gemerkt, en werden we ook geconfronteerd met een bommelding.
We hopen dat dit weekend zonder dergelijke incidenten mag verlopen!!
Dit geef ik maar mee als tip. Als er ruiters zijn met internationale ambities, kunnen we ook nog een concours aanraden.
Patrik is voor het eerst naar het buitenland getrokken naar de wedstrijd in Blaye (Frankrijk). Het is een super sympathieke concours in de maand juli.
Als we dat weekend vrij zouden zijn, of geen andere (belangrijkere) wedstrijden zouden kunnen rijden, zouden we altijd terug gaan. Het is een aanrader, maar natuurlijk wel een eindje rijden. Wij hebben vroeger ook deze tip van een andere ruiter gekregen, en als ruiters elkaar kunnen verder helpen, zo hoort het.
Maar als je naar Blaye zou gaan, dus eerst even die papieren nakijken! Succes!

(voor meer info via www.favv.be, bestuur controle, hoofdbestuur afdeling erkenningen. Erkenning als handelaar van levende dieren, registratie als vervoerder en vergunning van vervoermiddelen (via provinciale eenheid), vergunning is 5 jaar geldig na keuring.)
http://www.favv.be