26-05-2008

Het Belgische team in Lissabon.

Dit weekend was Hervé Daout mee om alles als bondscoach voor het Belgische team in goede banen te leiden.
Vorig weekend had Lucien Somers die taak prima op zich genomen, maar Lucien was dit weekend in Rome.
De sfeer onder de Belgische ruiters was opperbest.
Heel toevallig waren dit weekend de 4 partners van de ruiters erbij, waar in Madrid enkel Pylar Cordon (vriendin van Gilbert De Roock) er ook was geweest.
Toen maakte ze nog deel uit van het Spaanse team, maar door een val met een jong paard begin van de week, moest ze genoodzaakt langs de kant toekijken.
We hebben ook Martine Prouvé en Delphine Mathy leren kennen.
Toffe madammen allemaal.
Na vorige week in Madrid wisten we dat de landenprijs moeilijk zou worden.
Persoonlijk waren we héél tevreden over de mooie foutloze omloop van Withney. De Grote Prijs was gereden met kunstlicht, 's avonds om 22u. Ook dat moet ze allemaal leren. Die spanning die we toen hadden, was er gisteren in de landenprijs helemaal niet. Bert Prouvé had vorige week met Un Ami S nog een mooie nulronde gedaan, en kreeg gisteren 2 pechfouten.
Het Grand-Prix paard van François Mathy (Ivoire) was niet in de allerbeste vorm. Gisteren heeft hij het geprobeerd met Undercover Agent. Beide paarden zijn in eigendom van eigenares Ingrid Norman. Zij was dit weekend ook van de partij.
Omdat we wisten dat het in de landenprijs moeilijk zou worden, en dat we last gingen krijgen van het Nederlandse team, wou ze gerust de taak op haar nemen om de Nederlanders zo lang mogelijk in de bar te houden, zodat ze vermoeid aan de start zouden komen.
Bij Leon Thijssen heeft ze dan na lang aandringen toch een pint bier in zijn handen gekregen (zie foto), maar die mannen zijn zo met hun vak bezig, geen kans.
Het resultaat op zondag kon dus ook niet uitblijven. De brave Nederlanders werden beloond met de 2e plaats.
De Belgen moeten maar trachten en werken aan de paarden, zodat ze goed in vorm komen en goede prestaties niet kunnen uitblijven.
Want natuurlijk, sabotage van de andere teams kan geen oplossing zijn. Winst kan enkel behaald worden door zelf een ijzersterke prestatie neer te zetten.
Nochtans vond ik het op dat moment wel een heel goed idee van Ingrid.
Ingrid heeft ondertussen al 4 kleinkinderen, dus zal ze ondertussen toch al ouder zijn dan 45.. Het is toch een straffe tante. Volgende week gaat Ingrid ook naar Vimeiro. Als zij er bij is, kan ik gerust zijn. Geniet ervan!