01-06-2008

Onze Heartbreaker-hengsten; vandaag een dag van zorgen en hoop.

Vanochtend begon alles prima. In Vimeiro hadden we er ons bij neergelegd dat er geen grote prijs zou zijn.
Sherlock ging gisteren in de fout in de kleine grote prijs.
Vanochtend was Withney terug in orde, dus kon zij de 1.40m proef lopen. Ze deed dit perfect en behaalde de 10e plaats.
Ook goed nieuws van Gesves. Va-Vite had dubbel nul gelopen, Cyber kreeg een fout in de 2e fase, Opium dubbel nul en Catalano kreeg 1 fout.
Geen vuiltje aan de lucht..
Tot ze belden dat Va-Vite in Gesves zware koliek had gekregen. Ze hebben hem eerst daar verzorgd, en dan is hij met spoed naar de kliniek gebracht.
Eerst was er verdriet en onzekerheid, maar na de ingreep van vanavond mogen we toch goede moed hebben.
Ze hebben Va-Vite in slaap gedaan, en alles zodanig gemasseerd dat de problemen voorlopig van de baan zijn. De volgende dagen moet hij in de kliniek op observatie blijven, en zijn het sowieso belangrijke uren.
Va-Vite is zonder twijfel de lieveling van ons vake op stal.
Sowieso gaat hij als dekhengst enkele weken niet kunnen ingezet worden. Via deze site zullen we de fokkers zo goed mogelijk proberen in te lichten.

Hoop kwam er wel vanuit een heel onverwachte hoek. Patrik stond 1e reserve voor de Grote Prijs in Vimeiro. Plots besloot Michel Blaton dat hij geen grote Prijs ging rijden.
Patrik kon dus, maar met welk paard?
Sherlock K had 3x gelopen, en mocht geen 4e keer. Withney had slechts 2x gelopen, maar ook al vanochtend. Dus geen 2 keer op 1 dag.
De enige die overbleef was de 7-jarige Ultra Boy voor een parcours van 1.55-1.60m....
Patrik ging het proberen, en als het niet zou gaan zou hij wel opgeven. Ultra Boy heeft altijd de neiging om nog een halve meter boven de hindernis te springen, maar op die hoogten wordt dat moeilijk.
Het was dus afwachten tot hij zo'n parcours kreeg voorgeschoteld.
En Ultra Boy deed het alsof hij het nooit anders had gedaan!
Hij miskeek zich op de bidet en kreeg een fout. Hij sprong perfect de moeilijke driesprong en het groot water. Op de allerlaatste hindernis kreeg hij zijn 2e fout.
Dat geeft ons hoop. Ultra Boy is zoals Va-Vite ook een zoon van Heartbreaker.
We zijn heel tevreden met de prestatie van Ultra Boy. De extra glans ontbreekt wel vandaag, want we zitten heel erg in met Va-Vite. We gaan Ultra Boy verder dit jaar besparen van zo'n hoge proeven tot volgend jaar. En hopelijk kunnen we binnen 2 jaar rekenen op Va-Vite..
http://www.csivimeiro.com/concursos.php?lang=pt&concurso_id=20&temp_id=149