08-06-2008

Opium de Salbris wint de cycluswedstrijd voor 6-jarige paarden in Moerzeke.

De cycluswedstrijd in Moerzeke, fijn om eens dichtbij huis te kunnen rijden, na de lange trip in Spanje-Portugal.
Op zaterdag had de bodem wel veel te verduren van de regen, en kwamen de paarden niet goed uit de grond.
Van de 45 starters in de GP 1.40m slechts 7 in de barrage.
Rapsody (moeder van Va-Vite) was er net niet bij, want ze kreeg 1 springfout. Voor Adagio liep het allemaal vlot, en ook in de barrage zag het er bijzonder goed uit, tot op die laatste hindernis... 4 strafpunten, en hierdoor verwezen naar de 4e plaats. De GP werd gewonnen door Joris Vergauwen.
Vanochtend waren we terug met een volle camion richting Moerzeke getrokken. De bodem lag er beter bij, en de paarden presteerden echt heel sterk.
Van de 240 starters wist de Franse dekhengst Opium de Salbris de proef te winnen! De familie Clément (mede-eigenaaar van Opium) waren speciaal vanuit Frankrijk komen kijken, echt leuk.
Catalano had ook een mooie dubbele nul ronde, en werd beloond met de 8e plaats. De Cento-Lano dochter Capri, en Cadjanine Z (dochter van Cannabis) deden het vandaag ook dubbel nul.
Met Cyber probeerde Patrik het ook, maar hij kreeg een fout in de 2e fase.
Bij de 6-jarige paarden zit er héél wat talent, en ruiters zoals Koen Vereecke, Valentijn de Bock en Joris Vergauwen kwamen aardig in de buurt van de tijd van Opium, maar het geluk was vandaag aan onze kant.
Bij de 7-jarige paarden stond er niet echt een selectieve omloop. 26 combinaties van de 57 starters mochten door naar de barrage.
Patrik mocht als derde zijn kans wagen met Belvedère vd Dwerse Hagen (zoon v. Cento Lano).
Hij had op dat moment de barrage gezien van Wilm Vermeir met Bieke. Hij reed een foutloze barrage in een tijd van 41,08. Toch maar proberen, zal Patrik gedacht hebben..
Zijn tijd was zeker niet slecht, maar hij ging wel in de fout. Koen Vereecke reed met Courtello nog sneller in 40.08, maar hij kreeg een fout.
Achteraf bleek de prestatie van Wilm Vermeir en Bieke ook voldoende voor de overwinning bij de 7-jarige paarden.
Volgende week zijn zowel Patrik als Wilm Vermeir en Koen Vereecke van de partij op de 3-sterrenconcours in het Franse Lons-Le-Saunier.
Ze hebben alle drie vandaag getoond dat ze in vorm zijn.
Evenveel succes volgende week! Hopelijk regelmatig de brabançonne daar!