13-11-2015

5e overwinning voor Freestyle is binnen! Kan Patrick dit weekend de hattrick doen in Mijas?!

Het 3e weekend van Mijas is alvast goed gestart!    Voor Verdi en Patrik was er gisteren een mooie 6e plaats in de 1.40m proef.   Vandaag was het opnieuw raak met Freestyle, hij is daar in Mijas aan een topreeks bezig!  

Het eerste weekend won Patrik al 2 proeven met Freestyle.  Vorige week mocht Thibeau het proberen.  Op de eerste dag won hij de proef, en toen kwam Kenneth  Chang (Hongkong) toen op een 2e plaats, al eens polsen of Thibeau er in zou slagen om de 3 proeven dat weekend te winnen. Bijna was dat gelukt, maar op dag 2 toch nipt in snelheid geklopt, en naar de 2e plaats verwezen.  Toch was vorig weekend Freestyle opnieuw goed voor 2 overwinningen met Thibeau op CSI** Mijas.

Na de overwinning van vandaag, staat de teller al op 5! En dat wij daar tevreden mee zijn, ja zeker!   In theorie zou Patrik dit weekend nog voor de 3 overwinningen kunnen gaan, maar we weten dat het in de praktijk toch niet zo evident is..   

Dat Freestyle in vorm is, dat is uiteraard goed voor de moraal, maar we willen er ook iets hoger mikken.  

Zo gaan we ook om Inonstop van het Voorhof extra ervaring te laten opdoen in de hogere rubrieken.  Vorig weekend deed de 7-jarige Inonstop het prima in de Grote Prijs.  Er stond best een moeilijke proef, maar Inonstop deed het fantastisch.  Achteraf gezien een lichte fout in het begin van het parcours, maar een resultaat waar we op voorhand voor wilden tekenen. Ook Thibeau mocht zelf nog extra ervaring opdoen op hoger niveau, en dan moeten we toch wel dankjewel zeggen om met zo'n Dolce Vita te kunnen rijden.  Wat een merrie, met zoveel inzet en kwaliteit.    Op zondag kregen ze de laatste fout in de 1.40m proef, maar tevreden met deze ervaring.  


Vanavond komt Dolce Vita nog aan de start in de rankingsproef.    We duimen van op afstand voor Patrik op CSI** Mijas.  Volgende week komen de paarden dan terug naar België.   

Ondertussen in België is Thibeau al terug van start gegaan met zijn pony's, en niet zonder succes!  
Op 11 november heeft hij zijn kans om een ticket voor Jumping Mechelen te behalen meteen benut.   Dankzij Cleostrade was hij goed voor een 3e plaats in de 1.10m proef.    Zo kan Cleostrade op 26 december alvast kennis maken met de Nekkerhal, in de 1.10m proef.  Enkele dagen later mogen ze het dan iets hoger proberen in de 1.25m ponyproef op 30 december.  En zo begint het toch al te kriebelen om deel te nemen aan Jumping Mechelen....  Gelukkig hebben we in aanloop van Jumping Mechelen nog wel enkele andere leuke wedstrijden op de kalender.   Nu zaterdag trekken we naar Manège Allius in Alken voor de 3e manche in het ponycriterium.  Zondag 15 november richt LRV Leest een gewestelijke indoor in bij ons in de rijhal.  Een ideaal moment om onze jonge paarden van stal te halen!