12-07-2008

Met 3 van de 5 veulentjes in finale, een opsteker voor onze stal!

Met 5 veulens zijn we naar Pulderbos getrokken, en 3 wisten zich te plaatsen voor de finale! Daar zouden we op voorhand voor getekend hebben.
We hebben vooral een prestatie-stal, maar als je dan nog eens met een mooi paard op concours kan gaan, dat is nog eens zo leuk.
Idaho (Va-Vite x Symphonie(Gotspé x Jade du ri d'asse)) mocht bij de hengstenveulens in de finale. Voor hem was dit een generale repetitie. Hij mag nog eens optreden in Beervelde op 2 augustus. Daar zal hij geveild worden tijdens de internationale jumping. Gisteren werd Idaho beloond met een 8e plaats, goed zo!
Indigo is ook een chique hengstenveulen van Codex uit Rapsody. Hij werd 11e in de finale.
Met veulens op stap, het heeft zo zijn risico's. Dat hebben we mogen ondervinden met Ialta Dwerse Hagen.
Het merrieveulentje van Va-Vite en Eluna (Querlybet Hero x Withney vd Dwerse Hagen). Ze is er me eentje.
In de kwalificaties had ze haar bijzonder goed getoond, wat een finaleplaats zou opleveren. Ze moest van de ring naar de kamion gaan, en dan liep het helemaal fout. Ze ging van haar moeder weg, en ze geraakte in paniek. Wel een uur heeft het geduurd vooraleer ze veilig en wel terug op de vrachtwagen stond. Op haar tocht sprong ze zelf over een nadar. Toen was het schrikken, maar achteraf kon Tim Van Brandt er mee lachen. Ze sprong er nog met overschot over!
En dat is de kwaliteit die we graag op stal willen houden!
Bedankt, iedereen die gisteren geholpen heeft om Ialta terug op het juiste spoor te brengen.
In de finale was het duidelijk dat ze niet meer het beste van haar kon geven. Dan was er geen show meer, en eindigde ze als laatste. Geen probleem, en zelfs daarna volgde ze mama Eluna netjes naar de vrachtwagen.
Bedankt, Tim en Vicky, voor de goede zorgen van de veulens. Maandag zullen we video-beelden van de veulens op deze website zetten.
Bij de hengstenveulens was de winst voor een veulen gefokt door Jos Van Steenwinkel, één van onze vaste helpers bij de Groentenjumping. Proficiat!
http://www.antwerpsveulenkampioenschap.be