13-07-2008

Cento Lano springt in het water, en mist zo de barrage in de beker van Belgie Juniors.

Cento Lano gaat graag op concours, en heeft dit weekend in Brugge zijn hart kunnen ophalen, met junior Lennart Van Vlaenderen. In de finale kwam de afstand naar het water niet ideaal uit, en de fout op het water kon niet meer vermeden worden. Voor de rest werd er geen foutje genoteerd, toch goed voor de 7e plaats. De eerste kennismaking tussen Lennart en de paarden van onze stal is super verlopen. Zowel Vakilly als Cento Lano hebben het prima gedaan in Brugge.
In de finale van de beker van België voor de juniors wisten 4 combinaties de barrage te behalen vandaag. Tussen deze 4 vinden we een fokprodukt terug van onze stal; Bonte Laura vd Dwerse Hagen (v. Premium de Laubry), gereden door Leen Braeckmans (LRV Kontich). Bonte Laura kreeg 1 fout in de barrage, en behaalde de 4e plaats. Winst was er voor Audrey Stampaert.
We kunnen zeggen dat er talent zit in de juniors. Niet alle juniors waren aanwezig in Brugge. Volgende week wordt het Europees kampioenschap voor de juniors en de youngriders gereden in Praag. De geselecteerde ruiters moeten vanavond al vertrekken, waardoor deelname in Brugge voor hen niet mogelijk was.
We wensen de jeugdruiters bijzonder veel succes in Praag!